Въвеждаме мерки за сигурност и гарантиране на обществен ред по

...
Въвеждаме мерки за сигурност и гарантиране на обществен ред по
Коментари Харесай

МВР оповести мерките за сигурност по време на Апостолическото пътуване на Папа Франциск у нас

Въвеждаме ограничения за сигурност и гарантиране на публичен ред по време на обществените събития от програмата на Апостолическото пътешестване на Негово Светейшество Папа Франциск у нас. Мерките никога няма да попречват опцията на жителите, поискали да участват на проведените събития, стана ясно от брифинг на Министерство на вътрешните работи, съобщи Пик. 

Заместник-директорът на Групово дело „ Национална полиция “ старши комисар Тодор Гребенаров, заместник-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Антон Златанов, шефът на ОДМВР – Пловдив старши комисар Атанас Илков, полк. Росен Тодоров – заместник-началник на НСО, Кристина Лазарова – шеф „ Сигурност “ в Столичната община и Христо Петров – изпълнителен шеф на Центъра за градска подвижност в Столичната община показаха подробна информация за подхванатите ограничения по отношение на Апостолическото пътешестване на Негово Светейшество Папа Франциск в България в интервала 5-7 май, в това число и за военния церемониал в София.Те подчертаха, че въведените ограничения никога няма да попречват опцията на жителите, поискали да участват на проведените събития с Папа Франциск. Целта е повече сигурност както за хората и за гостите на тази изключителна демонстрация, по този начин и за останалите поданици на столицата.

Ст. комисар Гребенаров посочи, че щабът, основан при започване на тази година, е направил огромна по размер работа, в това число се е срещнал и с навиците и условията на Ватикана, участвали са персонално на такава демонстрация, с цел да бъдат възпроизведени тъкмо ограниченията за сигурност. Тези ограничения не са несъразмерни, а са наложителни и подхождат на международните стандарти. Както в София, по този начин и в Раковски, ще бъдат построени контролно-пропускателни пунктова, откъдето след щателна инспекция ще се позволяват искащите да участват на събитията. Призивът към жителите ни е да дойдат колкото се може по-рано, контролните пунктове ще имат подготвеност за инспекции 3 часа по-рано от плануваното начало на деянията. По този метод ще се избегне и основаването на ненужно напрежение. Изискванията са да не се носят обемисти багажи, което би лишило повече време при реализирането на инспекциите. Няма да се позволяват хора в очевидно нетрезво положение и такива носещи огнестрелно и хладно оръжие. За времето на провеждането на мероприятията няма да се позволява потреблението на дронове, с цел да не се заплашва живота и здравето на присъстващите, означи полк. Тодоров.

Тези инспекции няма да се отличават от останалите общоприети, които се реализират при разнообразни всеобщи прояви. В непосредственост до пунктовете центрове на БЧК ще обезпечават минерална вода, ще има и медицински екипи. Ст. комисар Илков подчертава върху краткотрайните ограничавания на придвижването по автомагистрала „ Тракия “, като увери, че пътни служители на реда ще контролират методите към Раковски и че срокът на тези ограничавания ще е оптимално къс и след отпадане на нуждата придвижването по автомагистрала ще бъде незабавно възстановявано.

Създадената организация е гъвкава, ограниченията за сигурност са съществени, само че в това време те няма да затруднят живота на хората, обобщиха от щаба. Те допълниха, че посетителите на военния церемониал по случай 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската войска, ще минават през същите контролно-пропускателни пунктове, построени за събитията, свързани с формалната аудиенция на Папа Франциск.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР