Въвежда се по-голямата сигурност на личните карти на гражданите на

...
Въвежда се по-голямата сигурност на личните карти на гражданите на
Коментари Харесай

ЕС въвежда нови лични карти

Въвежда се по-голямата сигурност на персоналните карти на жителите на Европейски Съюз и на документи те за престояване, издавани на чужденци.

Правила та плануват минимални стандарти за съдържащите се в документи те данни и за отбрана та на документи те от подправяне, осведоми NOVA. Личните карти в Европейски Съюз отсега нататък ще имат обединен формат (ID-1, кредитна карта) и машините ще могат да разчитат вписаните в тях данни .

Документи те ще съдържат портретно изображение на притежателя и два от пръстовите му отпечатъци в дигитален тип на безконтактен чип .

Документи те ще важат най-малко пет и най-вече 10 години.

За хора над 70-годишна възраст ще може да се издават и персонални карти с по-дълъг период на деяние, а за малолетните жители - за период, по-кратък от пет години.

Издадените персонални карти , които не дават отговор на новите условия, ще станат невалидни 10 години след датата на използване на новите правила или при приключването на периода им на годност .

Личните карти, издадени на жители на възраст над 70 години, остават годни, в случай че дават отговор на променените правила .

Източник: dunavmost.com

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР