Въвежда се облекчен режим за част от пристигащите от Африка. Това

...
Въвежда се облекчен режим за част от пристигащите от Африка. Това
Коментари Харесай

Нова заповед: Отрицателен PCR тест отменя карантината за част от пристигащите от Африка

Въвежда се омекотен режим за част от идващите от Африка. Това излиза наяве от проф. Костадин Ангелов. С нея на процедура се дава опция за анулация на наложителната 10-дневна карантина като се показа негативен PCR тест.
Пробата би трябвало да бъде взета до три дни преди влизането в страната, каквито са и изискванията за всички останали, връщащи се от чужбина. Карантината е допустимо да бъде анулирана даже и след идването в България, в случай че човек показа негативен резултат от PCR тест до 24 часа след идването си.
 Официално: Ето какво почва да работи от април Официално: Ето какво почва да работи от април
Министърът на опазването на здравето подреди от понеделник, 5 април, детските градини и яслите да възобновят работата си, оповестиха от здравнот...
В заповедта влизат страните от Африка, идващите от които могат да анулират карантината си: Египет, Алжир, Тунис, Мароко, Мали, Нигер, Чад, Судан, Еритрея, Етиопия, Сомалия, Централноафриканска република, Габон, Конго, Нигерия, Бенин, Того, Кот д`Ивоар, Либерия, Сиера Леоне, Гамбия, Сенегал, Буркина Фасо, Южен Судан, Гвинея, Гвинея-Бисау и Мадагаскар. Остава обаче наложителната карантина за идващите от Занзибар - точно тази страна се трансформира в съществена туристическа дестинация за хиляди българи през последните месеци. 
Пълната беше призната поради опасения от разпространяването на южноафриканския вид на ковид, който се популяризира на континента. Има съществени терзания, че той води до по-висока смъртност, само че досега не е засечен публично в България. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР