Въведоха иновативен подход за разплащане по родното Черноморие. Притежателите на

...
Въведоха иновативен подход за разплащане по родното Черноморие. Притежателите на
Коментари Харесай

В Албена вече може да се плаща с биткойни

Въведоха новаторски метод за разплащане по родното Черноморие. Притежателите на криптовалути могат да платят с тях за лятната си отмора в курорта " Албена ". Става бързо и комфортно за туристите, по сходство на заплащането с дебитна карта.

Разплащането с криптовалута в който и да е хотел в " Албена " е бърз развой и наподобява на общоприетото - с дебитна карта. Дължимата сума може да се заплати и посредством смарт телефон или часовник.

Към момента заплащания могат да се създадат посредством системата на BitPay с одобрените криптовалути, като BitCoin, BitCoin Cash и други. Преводът на сумата се регистрира незабавно. Имате съответната сума, която би трябвало да се заплати да кажем 10 лв.. Съответно човек с наличност на криптовалута просто допира своя телефон до ПОС терминала и сумата непосредствено се превежда от съответната криптовалута. При нас ние сме показали евро, превалутира се по курса, който е сега подаден и надлежно тези пари влизат при нас, споделя Велина Гюмова, старши управител продажби в к.к. " Албена ".

Криптовалутите съществуват от над 10 години на пазара. Ако до преди десетилетие виртуалните пари бяха нещо екзотично, то към днешна дата милиони консуматори по света работят всеки ден с тях.

Дигиталната валута става все по-популярна и в България в близо 100 ресторанта и места за настаняване към този момент може да се заплаща с криптовалута.

Репортери: П. Дойкински, Д. Михайлов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР