Въведените в края на миналата година правила за пътуване до

...
Въведените в края на миналата година правила за пътуване до
Коментари Харесай

Белгия удължи срока на мярката за задължителен PCR тест и 7-дневна карантина при влизане в страната

Въведените в края на предходната година правила за пътешестване до Белгия - наложителен PCR тест и наложителна 7-дневна карантина – се не престават минимум до 19 февруари 2021 година
Това оповестиха от Министерството на външните работи.
 Германската провинция Хесен вкарва тест за ковид за влизащите от България Германската провинция Хесен вкарва тест за ковид за влизащите от България
Във връзка с ограничение на разпространяването на COVID-19 немската провинция Хесен вкарва от 9 януари 2021 година условие за предста...
По информация на посолството ни в Брюксел всички идващи в Белгия от рискови страни, в това число България, жители над 12 години, които нямат белгийско поданство или статут на непрекъснато пребиваващи в страната, би трябвало да показват при идването си от ковид, изработен в границите на не повече от 72 часа преди идването.
За пътуващите със аероплан контролът за негативен резултат от PCR тест се прави още при чекиране и качване на борда на полети, които са с последна дестинация Белгия. Представянето на негативен резултат от PCR тест е наложително, без значение от времето на престоя в Белгия или транспортното средство (самолет, трен, транспортен съд, автомобил). Признават се само негативни резултати от PCR тест. Резултатите от бързи проби за антиген или антитела не се признават.
Документът за резултатите от направения PCR тест би трябвало да бъде постоянно разполагаем за инспекция на книжен или електронен притежател, формиран на холандски, френски, немски или британски език. Датата на взимане на тестът би трябвало да бъде ясно посочена.
За идващите, които имат белгийски персонални документи и позволение за непрекъснато, дълготрайно или дълготрайно не е необходим прелиминарен PCR тест. Тестът се прави след идването, като това може да стане още на летищата Брюксел-Завентем или Брюксел-Шарлероа, както и на гарите Брюксел-Миди, Антверпен и Лиеж. При идването си жителите получават СМС, който разрешава да бъде записан час в център за тестиране в Белгия.
Всеки жител, който идва в Белгия след престой от 48 часа и повече в България или друга рискова страна, би трябвало да съблюдава наложителна 7-дневна карантина. Карантината може да завърши единствено след негативен PCR тест, осъществен на седмия ден от карантината. Ако пробата покаже позитивен резултат, жителят би трябвало да се подложи на самоизолация още 7 дни.
 Норвегия желае тест за COVID-19 при влизане в страната Норвегия желае тест за COVID-19 при влизане в страната
От 2 януари 2021 година всички пасажери, които влизат на територията на страната, би трябвало да си създадат тест за COVID-19 при идването ил...
Изключение от наложителната карантина се прави за пътуващите, които ще обитават в Белгия по-малко от 48 часа. Ако престоят в Белгия на пасажер, предстоящ на карантина, е с дълготрайност по-малка от 7-дневния карантинен интервал, този пасажер може да напусне страната преди приключването на периода на карантината. Предвидени са и изключения за жители с белгийски персонални документи.
Остава условието и всички, които пътуват за Белгия със аероплан или транспортен съд, да попълнят и изпратят по електронен път преди пътуването, само че не по-рано от 48 ч. преди идването си в Белгия, електронен формуляр Passenger Locator Form (PLF) на HTTPS://TRAVEL.INFO-CORONAVIRUS.BE/PUBLIC-HEALTH-PASSENGER-LOCATOR-FORM. За пътуващите с различен тип превоз, попълването на формуляра е наложително единствено, в случай че престоят в Белгия ще бъде повече от 48 часа. В момента се прави засилен надзор и инспекции на границите за запълнен формуляр, като при липса на запълнен формуляр се постановат санкции от 250 евро.
При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с Консулската ни работа към посолството ни в Брюксел на тел.: +32 2 375 86 50 и дежурен в извънработно време: + 32 473 981 042.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР