Въведените от Литва ограничения за превозите към руския ексклав Калининград

...
Въведените от Литва ограничения за превозите към руския ексклав Калининград
Коментари Харесай

Еврокомисията: Калининград не е подложен на блокада

Въведените от Литва ограничавания за транспортите към съветския ексклав Калининград на глобени артикули през територията ѝ не са " обсада ", съобщи в Туитър основният представител на Европейската комисия Ерик Мамер, представен от ДПА.

" Литва ползва ограничаващите ограничения на Европейски Съюз, наложени единомислещо от Европейския съвет против Русия през последните месеци ", написа представителят в поредност изявления в обществената мрежа. " Снабдяването на Калининград със артикули от първа нужда остава гладко. "

Въпросът излиза на дневен ред точно в този миг, " тъй като в този момент след къс временен интервал влизат в действие редица европейски наказания против избрани съветски артикули като стоманени произведения и строителни материали ", уточни представителят.

Изпълнението на глобите значи, че Литва " би трябвало да вкара спомагателни инспекции за шосейния и железопътния пренос през територията на Европейски Съюз ", написа Мамер в Туитър. " Разбира се, тези инспекции са целенасочени, съразмерни и ефикасни. Те ще се правят въз основа умна оценка на риска, като задачата е да се предотврати отбягване на глобите и в същото време да не се пречи на свободния пренос на артикули. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР