Въведените от ЕС икономически санцкии против Русия трябва да бъдат

...
Въведените от ЕС икономически санцкии против Русия трябва да бъдат
Коментари Харесай

Радев в Полша: Санкциите срещу Русия са вредни

Въведените от Европейски Съюз стопански санцкии срещу Русия би трябвало да бъдат анулирани.

Това съобщи президентът Румен Радев след среща с полския си сътрудник Анджей Дуда във Варшава.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ВИЗИТАТА НА ПРЕЗИДЕНТА И ПЪРВАТА ДАМА ДЕСИСЛАВА РАДЕВА В ПОЛША

„ В стопански смисъл тези наказания са нездравословни. Ако приказваме за българския бизнес, гледаме отрицателно на това”, уточни Радев, който добави, че глобите против Русия не могат да не престават безпределно и се надява да бъдат отстранени.

Европейски Съюз вкара единните наказания против съветски физически лица и компании в отговор на ролята на Москва в рецесията в Украйна от 2013г. насам и анексирането на полуостров Крим като част от нея.

България е изпълнила всички условия за присъединение към Шенгенската зона и може да разчита на поддръжката на Полша за влизане в нея, от своя страна съобщи Дуда.

Вучич: Скоро ще имаме 10 МиГ-29

Радев: Хората към Борисов да четат повече

Радев му благодари и посочи, че не е заслужено страната ни да е отвън зоната за свободно придвижване на хора и артикули, в случай, че извършва условията още от 2011.

За приемане на България и Румъния в Шенген по стопански аргументи и в границите на по-добра обща политика за сигурност се разгласи недвусмислено Европейската комисия.

В изгода на приемането ни са се изказвали още политически водачи като френския президент Еманюел Макрон и гръцкия министър председател Алексис Ципрас.

Същевременно страни-членки на зоната като Германия, Австрия и Холандия към момента имат запаси към разширението й.

В последните години мигрантската рецесия на континента докара и до краткотрайно възобновяване на граничния надзор в границите на зоната и даже до прогнози за нейното раздробяване и стесняване до по-тесен кръг от западноевропейски страни.



Радев и Дуда застанаха зад „ ясната позиция”, че проблемите пред Европа като тероризма и мигрантската рецесия би трябвало да имат единно европейско решение, в което да се съблюдава сувернитета на обособените страни.

Полша е една от страните, която отхвърли да приема регистрирани бежанци в границите на общия проект за релокация на 160 000 души, намиращи се в Италия и Гърция.

„ Трябва да е ясно на всички страни членки, че външните граници на Европейски Съюз не са границите на България, Гърция, Италия, а са наши общи граници и би трябвало да има действителна взаимност с действителни дейности в поддръжка на тези държави”, съобщи Радев в Полша и благодари на домакините си за напъните им в границите на европейската гранична работа „ Фронтекс”.

Борисов към Юнкер: Ще разчитаме на вас

Борисов: Заслужаваме да сме в "чакалнята "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР