Въведените от администрацията на американския президент Доналд Тръмп мита ще

...
Въведените от администрацията на американския президент Доналд Тръмп мита ще
Коментари Харесай

$1 милиард се струват на Ford митата на САЩ

Въведените от администрацията на американския президент Доналд Тръмп мита ще костват сериозна сума на вторият максимален авто строител в страната.

" Ford може да загуби 1 милиард $ от цените върху вноса на метали в Щатите ", уточни в изявление пред Bloomberg TV основният изпълнителен шеф на компанията Джим Хакет.

Конкретно тук се имат поради 25-процентното мито върху стоманата и 10-процентото върху алуминия, доставяни от няколко страни.

Те обаче се оказаха много огромно затруднение за Ford, която сега се бори да усъвършенства финансовото си положение посредством повишение на цената на акциите им и обезпечаването на повече средства за развиването на нови технологии.

След изказването на Хакет обаче скъпите бумаги на производителя изгубиха 1% от цената си. Той предизвестява, че в случай че тежестта на цените се резервира или продължи да пораства, ще има спомагателни вреди за фирмите от сектора.

Търговската война затруднява и износа на Ford от Щатите. Конкретно Хакет показва експортът на Lincoln за Китай, където марката е известна. Въведените от Пекин мита върху американските коли, в отговор на дейностите на Вашингтон, са нараснали тежестта върху вноса с 40%. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР