Въведени са по-строги противоепидемични мерки в област Сливен заради нарасналата

...
Въведени са по-строги противоепидемични мерки в област Сливен заради нарасналата
Коментари Харесай

В Сливенско затягат COVID мерките

Въведени са по-строги противоепидемични ограничения в област Сливен поради повишената заболеваемост от COVID-19 - 532 на 100 000 души население при междинна за страната под 400 души.

Мерките ще са в действие от през днешния ден до 31 октомври, в това число. Целта е да се ограничи разпространяването на вируса и да се предотврати увеличаващия се напън върху болничните заведения. „ Това са ограничения в името на здравето и живота на децата и родителите ни, на сътрудниците и всички близки “, сподели регионалният шеф Минчо Афузов.

В регионалната МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “ са разкрити 132 COVID-легла и 13 реанимационни. Лечебното заведение поема тежките случаи на коронавирусни инфекции в региона. В МБАЛ – Сливен към ВМА болничните кревати са 40, в МБАЛ „ Хаджи Димитър “ – 60, като следва да бъдат разкрити в допълнение кревати.

По данни на РЗИ единствено през последните дни са диагностицирани близо 60 възпитаници и 30 учители , под карантина са 31 класове, най-вече в Сливен.

До края на месеца учениците в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, от 5 до 12 клас, ще редуват присъственото с онлайн образование по график, избран от РУО. Учениците от началния стадий на образованието в цялата област не престават присъствено образование.

Учениците от всички класове в просветителните институции в дребните обитаеми места , отвън регионалния и общинските центрове, също ще продължат да учат присъствено, защото към този момент измежду тях няма заболели деца и педагогичен личен състав. Детските градини в региона не престават работата си при прецизно съблюдаване на ограниченията.

За същия интервал се преустановяват всеобщите мероприятия от публичен и частен темперамент, битаците и борсите, визитите в кина, театри, пенсионерски клубове.

Общинските пазари ще работят при еднопосочно придвижване и отдалеченост сред посетителите.

Залите за фитнес и комерсиалните обекти от вида „ МОЛ “ ще имат филтър на входа , няма да се позволяват лица с прояви на остри респираторни болести.

Преустановяват се спортните събития навън и закрито като се изключи включените в годишния държавен календар /без публика/.

Преустановяват се свижданията в лечебни заведения и обществени институции, с изключение на при терминално заболели, по преценка на ръководителя.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР