Въведената отскоро такса за внос и транзит на руски газ

...
Въведената отскоро такса за внос и транзит на руски газ
Коментари Харесай

Кабинетът към посланиците от ЕС: Таксата за руския газ засяга само Газпром

Въведената неотдавна такса за импорт и пренос на съветски газ през България няма да се отрази негативно на европейските консуматори. Тя ще засегне само облагите на " Газпром ". Това чуха посланиците на страните от Европейския съюз (ЕС) от премиера акад. Николай Денков, вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, министрите на финансите и на енергетиката Асен Василев и Румен Радев, оповестиха от държавната пресслужба.

Академик Денков съобщи, че Европейски Съюз не би трябвало да е подвластен от съветския газ, защото не е възможно с парите на европейските данъкоплатци да се финансира войната на Русия против Украйна. Той напомни, че през последните години е свършена доста работа, с цел да може Европа да получава газ от разнообразни източници.

Ден след визитата си във Виена министър-председателят още веднъж посочи пред дипломатите от Европейски Съюз причините за приемането на България в Шенгенското пространство, като съобщи, че в случай че не е належащо да пазим границите сред България и Гърция и България и Румъния, страната ни ще насочи доста повече старания и запас към границите ни с Турция и Сърбия.

Премиерът изрази вяра през декември да бъде взето вярното решение на постоянното съвещание на Европейския съветв в интерес на българските и европейските жители и бизнес.

Министър-председателят съобщи, че страната ни е постигнала огромен прогрес в региона на върховенството на правото и това се регистрира от нашите сътрудници и от Европейската комисия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР