Във взетите вчера проби в точката на заустване на Северния

...
Във взетите вчера проби в точката на заустване на Северния
Коментари Харесай

Значителни превишения на нормите за състоянието на водите са установени от проби на заустване на Неохим АД

Във взетите през вчерашния ден проби в точката на заустване на Северния колектор на "Неохим " АД в река Марица са открити обилни превишения на нормите за положението на водите, оповестиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите, оповестяват от Басейнова дирекция "Източнобеломорски регион ", представени от Българска телеграфна агенция.

Превишенията по индикаторите са: азот нитритен - към 358 пъти, азот нитратен - към 10 пъти, амониев азот - към 2 пъти и електропроводимост - към 2 пъти, както и превишение на индикатора Химично ползване на О2 - към 2,2 пъти.

ДФЗ подкрепя притежателя на отровените крави край Димитровград

В пункта "Река Марица преди заустване на Северен колектор на Неохим АД " са открити нищожно превишаване на нормата за положително положение по индикатор ортофосфати-превишение 1,2 пъти. В пункта "Река Марица след заустване на Северен колектор на Неохим АД " са открити превишавания на норматите за положително положение по няколко индикатора: азот нитратен - с към 1,17 пъти, азот нитритен - с към 24 пъти, общ азот с към 1,5 пъти, ортофосфати - към 1,13 пъти и общ фосфор като фосфор с към 1,12 пъти.

Измерените стойности в река Марица след заустване на Северния колектор на "Неохим " АД са доста по-ниски от тези в точката на заустване на Северния колектор, което е разследване на разреждане на водата. В пункт "Река Марица гр. Симеоновград, мост за град Стара Загора " се установи превишаване на нормите за положително положение по азот нитритен с 10 пъти и за ортофосфати превишението е към 1,32 пъти.

Басейнова дирекция Източнобеломорски регион ще продължи да прави пробовземания и разбори по поречието на река Марица, като резултатите от тях ще бъдат оповестени на уеб страницата на БД ИБР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР