Във вулканичната земя на Милос е открита богинята на любовта,

...
Във вулканичната земя на Милос е открита богинята на любовта,
Коментари Харесай

Това е най-еротичният остров на Егейското море!

Във вулканичната земя на Милос е открита богинята на любовта, която през днешния ден украсява Лувъра в Париж. Точно, както богинята Афродита, по този начин и островът Милос се характеризират с еротичност и неописуема хубост. Идилични пейзажи безбройни бленувани плажни линии и живописни селища съчетават един схватлив пейзаж, който не би трябвало да липсва от листата на в никакъв случай, написа " Български вести ".
Първата картина, която вижда някой, когато корабът се приближава е Адамандос, основното пристанище на острова. Тук ще се разхождаш по живописните цикладски сокаци със снежнобелите къщички и цъфналите дворове. Вечерта още веднъж ще се намериш тук откакто е място за среща, когато става въпрос за нощни развлечения на острова. Още една изненада, която ти е приготвил островът са топлите извори. Изворът Лакос на Адамандос се намира вътре в пещера и е утвърден, като минерален извор за балнеопроцедури с лечебни свойства – балнеопроцедурите стартират от средата на Юли доникъде на Октомври.
Най-впечатляващия залез на слънцето ще го изживееш в столицата на острова Плака, която е издигната през 1800 година от античните камъни на крепостта й. Качи се до нейните руини и се наслаждения, без да бързаш, на панорамата, която предлага дворът на Панагия Таласитра (Богородицата на Морето).
 Резултат с изображение за Η Μήλος
С панорама към залива на Адамандас небето ще се изпълни хиляди цветове, когато слънцето ще почне да се губи още веднъж в една от летните вечери.
Допълнително, с изключение на заведенията за хранене и кафенетата тук ща намериш и Археологическия Музей на Милос, където се намира впечатлителната скулптура на Афродита (копие на оригинала намиращ се в Лувърския музей).
 Резултат с изображение за Η Μήλος
Една от най-значителните забележителности са Катакомбите на Милос, сложени в селото Трипити, на един вертикален скат. Катакомбите са неповторими, във връзка с техния размер в Гърция и едни от най-забележителните дружно с тези в Рим и Светите Места, сложени на международно равнище.
 Резултат с изображение за Κατακόμβες της Μήλου
Става въпрос за един археологичен обект с гробове, които датират от 1-ви до 5-ти век прочие Хр., който е открит от противозаконни иманяри и стана прочут на необятната общност след тяхното арестуване през 1840 година Катакомбите са три на брой и дружно с петте коридора и една погребална зала съставляват една (дедалическа) оплетена система с обща дължина 185 метра, която осветена по необикновен метод.

Милос има общо към 70 плажни линии – някои, от които се характеризират, като най-хубавите на Средиземното Море.
 Резултат с изображение за Μήλος έχει συνολικά γύρω στις 70 παραλίες
Пейзажи девствени, където си мислиш, че се намираш на луната, пещери и убежища на пирати и кристални води, които отразяват огледално летни фантазии. Сигурно си заслужава да направиш една обиколка на острова с някоя яхта или канута, които потеглят всекидневно от пристанището на Адамандас с цел да се възхитиш от чаровните пейзажи и пещери, както и на други неща и да се гмуркаш във брегове, които са налични единствено по море. Най-известните са Клефтико (Хайдушко) с впечатляващите сивобели скали, запазена марка на острова, както и Аркудес (Мечките), Сикя (Смокинята) и Ангатя (Тръните).
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР