Във второто за 2019 г. класиране за прием в детските

...
Във второто за 2019 г. класиране за прием в детските
Коментари Харесай

Резултати от второто за годината класиране за прием в детските градини и ясли в Пловдив

Във второто за 2019 година класиране за банкет в детските заведения в Пловдив взеха присъединяване 517 деца. От тях максимален брой (343 деца) са най-малките – децата, кандидатстващи за яслените групи. Броят на искащите банкет в първа възрастова група е 103, във втора 53 деца и 18 кандидатстващи деца са за подготвителните групи.

От всички кандидатстващи деца са класирани 56, макар оповестените 182 свободни места. Този факт се дължи на разминаване сред желанията и съществуването на свободни места. В тази връзка предлагаме на родителите при подаване на заявките за кандидатстване да се срещат от страницата на Системата за банкет dz-priem.plovdiv.bg с оповестените свободни места, които се разгласяват съгласно Графика на дейностите за всяко класиране. Графикът е оповестен в секцията " Нормативни документи “ и в него има данни за всички планувани за 2019 година класирания. От подадените заявки за класирането 50 са на деца, които са записани в детски заведения, само че желаят пренасяне.

Родителите на децата, родени през 2016 година, които навършват 3-годишна възраст през актуалната 2019 година, от началото на месец януари към този момент могат да подават своите заявки за присъединяване в първото главно класиране за банкет в първа възрастова група за новата образователна 2019/2020 година. Класирането ще бъде на 15.05.2019 година и свободните места за него към този момент са оповестени. По-ранното подаване на заявки не носи преимущество, а е значимо да бъде спазен крайният период. Към момента тези деца могат да аплайват и за яслените групи, в случай че не са навършили 3 годишна възраст, а за първа група да подадат заявките си на по-късен стадий.

Навършващите 3-годишна възраст, родени през 2016 година, могат да вземат участие в настоящите класирания за актуалната първа група от месеца, в който детето навършва възрастта. След постъпване в детска градина през актуалната образователна година в групите за децата, родени през 2015 година, те ще бъдат преместени от септември в новосформираните първи възрастови групи (групите за родените деца през 2016 година).

Важно за родителите, които към този момент са кандидатствали за яслените групи и им следва банкет в детските градини, е да знаят, че би трябвало да употребяват към този момент записаните си наставнически профили, към които са регистрирани техните деца, и е належащо единствено да актуализират данните си и да прибавят своите нови заявки. Следващото настоящо класиране е на 12 февруари 2019 година Свободните места за него ще бъдат оповестени в период до 04.02.2019 година в това число.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР