Във вторникСтансилав Балабанов от “Има такъв народ коментира пред журналисти,

...
Във вторникСтансилав Балабанов от “Има такъв народ коментира пред журналисти,
Коментари Харесай

Депутатите се събират извънредно в парламента по време на кампанията

Във вторник

Стансилав Балабанов от “Има подобен народ ” разяснява пред публицисти, че това ще е първото изключително съвещание на Народното събрание, за което няма предмет на полемика, тъй като Министерския съвет се е произнесал по тематиката за пенсиите.

Според Стою Стоев от ПП-ДБ обаче съвещание би трябвало да има.

“Виждате изпътлнителна власт какъв брой постоянно си мени мнението под напън - за детската болница, нарастването на ток, пенсиите. Заседание съгласно нас би трябвало да има, потвърдихме го на председателски съвет, с цел да подсигуряваме, че тъкмо след изборите няма да се окажем с 10 % нарастване, а пенсиите да би трябвало да се усилят с 11 %, както е заложено в бюджета ”, сподели Стоев.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова счита, че ПП-ДБ имат законово право, по правилниказа работа на Народно събрание, да желаят съвещание и то би трябвало да се свика.

“Въпреки че въпросът е решен, съвещание би трябвало да има. Но, не е задоволително това, което оферират те и направихме предложение на председателския съвет за допълнение на дневния ред, като ръководителят може да го внесе като спомагателна точка. Искаме чуване на министъра на енергетиката и на ръководителя на КЕВР по отношение на оповестената информация, че се очкава фрапантно нарастване в цената на тока ”, посочи Нинова.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР