Във вторник застудяването продължава, минусови ще са температурите в цяла

...
Във вторник застудяването продължава, минусови ще са температурите в цяла
Коментари Харесай

В цяла България температурите ще са минусови

Във вторник захлаждането продължава, минусови ще са температурите в цяла България.

Ще има виелици и навявания, осведоми БГНЕС.

Сутринта Северна България и планинските региони ще се разсънят под снежна завивка. Но с напредването на деня преваляванията ще отслабнат, като в Източна България и крайните южни региони ще спрат до обяд, а до вечерта и в съвсем цялата страна. Ще духа сдържан и мощен вятър от север-североизток и ще има условия за виелици и навявания.

Дневните температури в множеството региони ще са с противоположен или съвсем без дневен ход. Минималната температура за София е минус 3 градуса, а оптималната минус 1. За Пловдив също прогнозата е минус 1 градус, а за Варна минимална минус 6 градуса, а оптималната минус 4 градуса. В Русе и Силистра градусите ще са 4 – 5 под нулата.

В планините ще е облачно с превалявания от сняг, които ще спрат до вечерта в множеството региони. Ще духа мощен и плевел вятър от изток-североизток.

По Черноморието облачността ще е забележителна. На места ще има превалявания от дъжд, който ще се примесва и ще минава в сняг. Дневните температури ще са най-вече сред минус 3 и 2 градуса. Температурата на морската вода е 9 – 10 градуса, а вълнението на морето ще е 4 бала.

В сряда ще е студено с минимални температури сред минус 10 и минус 5 градуса, а оптималните ще са към нулата. В четвъртък се задава стопляне.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР