Във вторник японската борса за търговия на криптовалути Coincheck Inc.

...
Във вторник японската борса за търговия на криптовалути Coincheck Inc.
Коментари Харесай

Хакери откраднали 530 млн. долара от японската борса за криптовалути Coincheck

Във вторник японската борса за търговия на криптовалути Coincheck Inc. осведоми публично регулаторните органи в страната за дръзката кражба преди време на цифрови валути в размер на 530 млн. щатски $, оповестява Ройтерс, цитирайки собствен източник, осведомен с въпроса.

Още в края на януари Агенцията за финансови услуги (FSA) подреди на Coincheck да увеличи стандартите си след новината за огромна хакерска кражба, изисквайки от компанията да показа отчет за сигурността на нейните системи и ограниченията, които ще предприеме, с цел да предотврати повторението на сходно престъпно действие, съобщи БНР.

Борсата, която замрази всички тегления на йени и на криптовалути от сметки на нейни клиенти след кражбата на 26-и януари, разгласи през предходната седмица, че е удостоверила непокътнатостта на системите си сигурност и от през днешния ден (13-и февруари) ще разреши на клиентите да изтеглят част от средствата си в йени. Според различен източник на организация Ройтерс, Coincheck е получил поръчки за изтегляне на средства от клиенти на обща стойност към 30 милиарда йени (за близо 280 млн. долара). /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР