Във вторник в Йоханесбург започва тридневна среща на върха на

...
Във вторник в Йоханесбург започва тридневна среща на върха на
Коментари Харесай

Лидерите на страните от БРИКС се събират в ЮАР, Путин се включва чрез видео

Във вторник в Йоханесбург стартира тридневна среща на върха на водачите на страните от БРИКС. Президентът на Русия Владимир Путин ще участва посредством видеоконферентна връзка поради интернационалната заповед за арест против него. Анализаторите показват, че физическото му неявяване обаче няма да му попречи изключително.

“В актуалната геополитическа конюнктура, в която Западът се пробва да изолира Русия, за нея е доста значимо да разшири връзките си със страните от БРИКС, само че и с другите им райони. Така че, знаете ли, заради актуалните условия БРИКС в действителност стана още по-важна за Русия ”, счита Филани Мтембу, изп. шеф Institute for Global Dialogue.

Русия ще бъде представяна от външния министър Сергей Лавров. На масата за договаряния той и водачите на Бразилия, Китай, Индия и Южна Африка ще обсъдят бъдещото разширение на блока.

Можете да бъдете сигурни, че решенията, с които Сергей Лавров би се съгласил, са решения, които са получили благословията на президента Владимир Путин . Разбира се, Путин няма да взе участие във всички съвещания, само че въпреки всичко, ще направи послание. Той ще взе участие в главната пленарна сесия. Но има области, в които неналичието на физическо наличие тук ще го ограничи ”, добавя Филани Мтембу.

Срещата на върха стартира във вторник, главните събития ще се проведат в сряда, а официално съобщение се чака в четвъртък. Очакванията са Русия и Китай да се стремят да завоюват повече политически и стопански позиции в развиващия се свят, с по-решителен ход за доближаване със Саудитска Арабия .
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР