Във вторник Турция призова Швеция, , да преследва отговорните за

...
Във вторник Турция призова Швеция, , да преследва отговорните за
Коментари Харесай

Турция скастри Швеция за знаме на ПКК

Във вторник Турция прикани Швеция,, да преследва виновните за прожектирането на знамето на Кюрдската работническа партия (ПКК) върху постройката на Народното събрание в Стокхолм в деня на изборите в Турция, предава Ройтерс.

Говорител на шведския парламент сподели, че доста хора са прожектирали известия върху постройката на Народното събрание в столицата на Швеция късно в неделя, като добави, че няма документи за това какво е било прожектирано.

Предупреждението може да увеличи залозите преди срещата на върха на НАТО в средата на юли, на която някои членове на алианса упорстват Турция да поддържа кандидатурата на Швеция за участие след година на закъснение заради опасения, че, с цел да се оправи с екстремистките групи, които са намерили леговище в страната, изключително кюрдски такива.
 Швеция няма проект Б за НАТО, надява се на участие през юли
Швеция няма проект Б за НАТО, надява се на участие през юли

Страната към момента се надява да се причисли към Алианса на срещата на върха във Вилнюс

Кадри, споделени за първи път в Twitter от по този начин наречения Шведски комитет за взаимност за Рожава - кюрдските райони на Сирия - прожектираха знаме на Кюрдската работническа партия (ПКК) върху постройката на Народното събрание.

Друго изображение, споделено от акаунта, включва текст, който гласи " Свобода за Йоджалан ", намиращия се в турски затвор водач на ПКК.

" Очакваме шведските управляващи да проверяват този случай, да потърсят отговорност от отговорните и да спрат членовете на ПКК, която Европейски Съюз признава за терористична организация, да работят на шведска земя ", съобщи в " Туитър " Фахретин Алтън, шеф по връзките на турското президентство.

, само че към момента възразява против тази на Швеция, заявявайки, че Стокхолм приютява членове на групировки, които Турция счита за терористични, и не е изпълнила своята част от миналогодишното съглашение, удовлетворявщо опасенията на Анкара за сигурността.

Алтън сподели, че се надява Швеция да приложи вярно новия антитерористичен закон, който влиза в действие на 1 юни, и да попречи на членовете на ПКК да показват на митинг против участието на Швеция в НАТО, призован от комитета за взаимност на 4 юни.

Ахмет Берат Конкар, някогашен ръководител на комисията по външни работи на Народното събрание и началник на делегацията на Турция в Парламентарната асамблея на НАТО, сподели, че Турция чака по-голяма ангажираност от страна на Швеция във връзка с това по какъв начин се ползват техните закони против тероризма.

" Тези фактори ще бъдат значими при решението на нашия парламент по отношение на участието на Швеция. Но като позитивна записка, както виждате в тази ситуация с Финландия, Турция е отворена за разширение на НАТО и ние ще използван същия стандарт и към Швеция ", сподели той в изявление.
 Ердоган отново изиска F-16 от Съединени американски щати, Байдън му подсети за участието на Швеция в НАТО
Ердоган отново изиска F-16 от Съединени американски щати, Байдън му подсети за участието на Швеция в НАТО

Двамата водачи са провели телефонен разговор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР