Във вторник турският парламент одобри предложение, призоваващо за удължаване на

...
Във вторник турският парламент одобри предложение, призоваващо за удължаване на
Коментари Харесай

Турция удължава с 18 месеца мисията си в Либия

Във вторник турският парламент утвърди предложение, призоваващо за удължение на разполагането на войските в за още 18 месеца, съобщи Анадолската организация.

Докато ръководещата Партия на справедливостта и развиването и Партията на националистическото придвижване поддържаха предлагането, главната Републиканска национална партия и останалите опозиционни партии гласоподаваха срещу .

" Либия има закани за Турция и целия район и в случай че офанзивите се възобновят, ползите на Турция в Средиземноморския басейн и Северна Африка ще бъдат наранени неподходящо ", се споделя в предлагането.

То упорства, че на огъня, контрактувано през октомври и политическият разговор в Либия са от огромно значение за Турция.

В рамките на Меморандума за сигурност и военно съдействие, подписан с Либия, Турция ще продължи да способства за образованието и консултантската поддръжка за Либия ", се споделя в нея.
 Готовност за разговор в Либия
Готовност за разговор в Либия

От много време страната има два органа на изпълнителна власт

Предложението беше импортирано от председателството предходната седмица, на фона на искане на приетото от Либия държавно управление на Организация на обединените нации за военна помощ.

На 27 ноември Анкара и Триполи подписаха пакт за военно съдействие , както и съглашение за морските граници в Източното Средиземноморие.

Постоянното съглашение за преустановяване на огъня сред враждуващите страни в, оповестено през октомври, наподобява не е надеждно, съобщи тогава президентът на Турция Реджеп Ердоган.

Двете враждуващи страни в Либия се подписаха под съглашение за преустановяване на огъня на договарянията в Женева .
 Ердоган: Примирието в Либия е ненадеждно
Ердоган: Примирието в Либия е ненадеждно

Примирието бе реализирано преди началото на подготвителната фаза на политически договаряния

Признатото от Организация на обединените нации държавно управление на Сарадж в Триполи е подкрепяно от Турция, до момента в който силите на Хафтар в Източна Либия са поддържани от Русия, Египет и Обединените арабски емирства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР