Във вторник своето участие на турнирите през седмицата започват някои

...
Във вторник своето участие на турнирите през седмицата започват някои
Коментари Харесай

Три мача на 19 юли, които не бива да пропускате


Във вторник своето присъединяване на шампионатите през седмицата стартират някои от любимците, което подсигурява и забавни дуели за начало.

Ето кои са трите, които съгласно нас не би трябвало да пропускате:

Карлос Алкарас – Никола Кун (Хамбург, трети мач на централния корт, не преди 15:00)

Суперталантът Алкарас ще изиграе първия си мач от Уимбълдън насам, а като №1 упованията към него в Хамбург са огромни. Всичко друго с изключение на купа ще се одобри като отчаяние – напрежение, което не е изключително всекидневно за един 18-годишен тенисист.

Той завоюва и двата АТР 500 шампионата, в които участваше досега през годината – в Рио де Жанейро и в Барселона. Освен това на клей има 19 победи и едвам 2 провали през 2022-а.

Съперникът му също е забавен. Преди появяването на Алкарас точно Никола Кун бе считан за огромния гений в испанския тенис. Той не съумя да оправдае упованията, само че в последните месеци, в които към този момент съставлява Германия, дава положителни сигнали. На Уимбълдън преодоля квалификациите и взе сет в първи кръг на Брендън Накашима. Все отново Алкарас не би трябвало да има проблеми.

Александра Крунич – Забине Лизицки (Хамбург, втори мач на корт М1)

С интерес следим опитът на Забине Лизицки да се завърне измежду най-хубавите в тениса след близо две години отвън кортовете поради тежка травма в коляното. Германката преодоля квалификациите в Хамбург, а методът, по който се зарадва след втория си триумф в тях подсказва за голямото предпочитание да се потвърди още веднъж.

Днес обаче ще ѝ бъде доста мъчно. Срещу нея застава финалистката от Будапеща Александра Крунич, която е още веднъж в топ 100 за първи път от 2019-а и сигурно има желание да продължи с успехите и в Германия.

Юго Гастон – Доминик Тийм (Гщаад, не преди 16:00)

Може би най-интересният мач за деня. През предходната седмица в Бостад Тийм най-накрая съумя да стигне до първата си АТР победа през годината като реализира общо две – над Емил Русувуори и Роберто Баутиста Агут преди да загуби от Себастиан Баес.

В Хамбург Тийм разгласи, че желае до края на годината да навлезе в оптимална форма и за задачата има потребност да продължава да побеждава. Със сигурност това няма да е лесна задача против играещия добре в последните седмици Гастон. Французинът завоюва най-малко по един мач във всеки от последните си четири АТР участия и към този момент неведнъж е потвърдил какъв брой рисков е на клей.

Двубоят е доста забавен и заради обстоятелството, че двамата играха пет сета между тях на Ролан Гарос 2020. Тогава Тийм бе в отлична форма и едвам завоюва дуела.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР