Във вторник служебният премиер Гълъб Донев ще свика съвещание в

...
Във вторник служебният премиер Гълъб Донев ще свика съвещание в
Коментари Харесай

Извънредно! Масови арести за атентата срещу главния прокурор. Ще арестуват ли Пламен Бобоков, дясната ръка на Къро и Миню Стайков за поръчителство?

Във вторник служебният министър председател Гълъб Донев ще свика заседание в Министерски съвет по отношение на атентата против основния прокурор Иван Гешев. Това разгласи основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. ком. Петър Тодоров на ексклузивен брифинг пред ОДМВР-Бургас. От свои източници медията ни научи, че до часове се чака силите на реда да нахлуят на над 15 адреса в София и страната по данни за лица, съпричастни към незаконния акт. Сред обвинените са дясната ръка на Красимир Каменов-Къро и знакови предприемачи, чиито имена бяха спрегнати за подготвяни набези над други магистрати. Припомняме, че м.г някогашният познавач. прокурор Ангел Кънев разгласи, че е получавал закани за живота си под формата на “кървави ” писма с патрони и е бил проследяван и заснеман пред дома си от престъпно проявени човеци. Кънев беше водещ обвинител по делата против Пламен Бобоков, Миню Стайков и Васил Божков. Бобоков от своя страна “изтече ” в тиражираните от прокуратурата на 16 март т.г. гласови записи, от които излиза наяве, че дружно с Цветан Василев, Красимир Каменов-Къро, Димитър Стоянов от уеб страницата “Бърд ” и търсения за тежки закононарушения интернационален аферист Овидиу Семенеску уговарят заплащания за отстраняването на Иван Гешев.

Днес по-рано изтече информация, че взривно устройство е избухнало пред кортежа на обвинител номер едно на пътя София - Самоков. По данни на медии, чиновник на НСО, който е бил в един от колите, е настанен в болница. Въпреки информацията, основният секретар разгласи, че " Нито основния прокурор, нито екипа му, както и други жители не са ранени. По случая са вдигнати всички сили за осъществяване на мероприятията по изясняване на случая ", добави Тодоров.  Създаден е щаб с всички служби на Министерство на вътрешните работи. В него влизат представители на ДАНС и НСО. Очаква се повече информация от прокуратурата. На пътя, на който е станал случаят, има засилено полицейско наличие. Проверяват се документите на всички спрени коли.

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР