Във вторник ще внесем заявление в КЕВР, в което ще

...
Във вторник ще внесем заявление в КЕВР, в което ще
Коментари Харесай

Прогнозират най-малко 12-13% поевтиняване на газа

" Във вторник ще внесем заявление в КЕВР, в което ще предвиждаме понижение на цената на природния газ. Тази цена ще е най-малко с минус 12-13% ". Това съобщи пред Нова телевизия шефът на " Булгаргаз " Николай Павлов. " Изпратихме писмо до Министерски съвет и до Министерството на енергетиката на 31 декември, в което упоменахме каква се чака да бъде цената на газа за февруари и март и каква ще е ликвидната дупка, която ще се появи вследствие на мораториума. Така че ние предизвестяваме напълно в точния момент ", акцентира той.

По думите му " Булгаргаз " прави всичко допустимо, с цел да може българският консуматор да има допустимо най-ниската цена на газа. " Нека обаче не забравяме, че тази суровина е вносна и цената й се образува по борсови цени. Следваме метода на ценообразуване, който е одобрен от КЕВР и няма по какъв начин да фалшифицираме нещо ", сподели Павлов.

" Настоящият Борд на шефовете на " Булгаргаз " е назначен след конкурс от служебното държавно управление през юли м. година Всеки един от членовете е защитил своята идея, спечелил е състезанието и сега е в Съвета на шефовете. Самият аз работя в компанията от 2015 година ", сподели Павлов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР