Във вторник ще внесем заявление в КЕВР, в което ще

...
Във вторник ще внесем заявление в КЕВР, в което ще
Коментари Харесай

Булгаргаз ще предложи на КЕВР поевтиняване на газа

Във вторник ще внесем заявление в КЕВР, в което ще предвиждаме понижение на цената на природния газ. Тази цена ще е с най-малко минус 12-13%, обяви в ефира на  изпълнителният директор на " Булгаргаз " Николай Павлов.

" Изпратихме писмо до Министерски съвет и до Министерство на енергетиката на 31 декември, в което упоменахме каква се чака да бъде цената на газа за февруари и март и каква ще е ликвидната дупка, която ще се появи вследствие на мораториума. Така че – ние предизвестяваме напълно в точния момент ", сподели Павлов.

По думите му, " Булгаргаз "  прави всичко допустимо, с цел да може българският консуматор да има допустимо най-ниската цена на газа. " Нека обаче не забравяме, че тази суровина е вносна и цената й се образува по борсови цени. Следваме метода на ценообразуване, който е одобрен от КЕВР и няма по какъв начин да фалшифицираме нещо. Съгласно Закона за енергетика ние даваме планирана цена за газа за месец напред ", добави той.

" Настоящият Борд на шефовете на " Булгаргаз "  е назначен след конкурс от служебното държавно управление през месец юли предходната година. Всеки един от членовете е защитил своята идея, спечелил е състезанието и сега е в Съвета на шефовете. Самият аз работя в компанията от 2015 година ". Така Николай Павлов отговори на нападките, отправени към сдружението, че " хора на ГЕРБ саботират активността му ". 

" Ако погледнете резултатите на сдружението от 2015 година ще видите, че от " компания труп "  в момента сме главен поддръжник на целия газов и енергиен бранш. Работим в изискванията на невиждана енергийна рецесия в Европа, където цените са извънредно високи ", добави изпълнителният директор на " Булгаргаз ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР