Във вторник ще се задържи облачно, но валежите ще отслабнат,

...
Във вторник ще се задържи облачно, но валежите ще отслабнат,
Коментари Харесай

Седмична прогноза за времето до петък от НИМХ

Във вторник ще се задържи облачно, само че преваляванията ще отслабнат, в Източна България и крайните южни региони още сутринта, а след обяд - на всички места ще спрат.

С сдържан, в Източна България мощен вятър от север-североизток захлаждането ще продължи и към 14 ч. температурите в по-голямата част от страната ще са сред минус 5° и 0°. В сряда вятърът ще се ориентира от северозапад, ще отслабне още и в доста региони ще стихне.

Облачността ще се раздра и ще намалее до най-вече слънчево. Ще бъде студено, минималните температури ще са сред минус 9° и минус 4°, а дневните ще останат към и под нулата. В четвъртък със слаб югозападен вятър за малко релативно ще се затопли, оптималните температури ще са сред 2° и 7°.

Сутринта ще бъде слънчево, а след обяд ще стартира нарастване на облачността, към момента без превалявания. През идващите дни от север ще проникне нова порция леден въздух и температурите още веднъж ще се намалят.

В петък ще доминира облачно време, на обособени места, основно в Северна България ще превали слаб сняг. В събота ще е съвсем без превалявания, облачността ще се раздира, само че ще остане най-вече забележителна. В неделя вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Облачността ще намалее, над по-голямата част от страната до най-вече слънчево. Температурите ще се покачат, повече дневните, оповестиха от НИМХ
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР