Във вторник ще се проведе среща между напуснали и изключени

...
Във вторник ще се проведе среща между напуснали и изключени
Коментари Харесай

Бивши и сегашни от БСП се обединяват за избори и срещу Нинова

Във вторник ще се организира среща сред напуснали и изключени членове на Българска социалистическа партия. Те ще опитат да основат ляв план, който да е подготвен за избори още през март. Новост в опита е, че основаването на предизборната коалиция вземат участие и настоящи членове на социалистическата партия.
След неуспеха на Реформаторския блок и следващото разединение на дясното преди повече от пет години горе-долу всяка седмица в най-разнообразни формати разнообразни представители на тази общественост се събираха за " основаване на нов десен план ". Преди да се конструира обединението " Демократична България ", партиите от спектъра се събираха и разпускаха, търсеха общи претенденти, а по-късно не успяваха да си поделят отговорността за неуспехите, упрекваха се обществено или още веднъж преговаряха. Със сигурност сходно държание най-малкото е било объркващо за гласоподавателите. Анализаторите всеобщо установяваха, че протичащото се са заболявания на растежа на незрели политици.

Сега същата болест е напът да обхване и лявото пространство. В обрисувалия се синдром на роенето е ясно едно - достоверната левица в никакъв случай не е била по-слаба. А процесите по спомагателната й ерозия към този момент са в напреднала фаза.

Подобна уязвимост докара до разумния и предстоящ резултат: водачеството на Корнелия Нинова в Българска социалистическа партия беше оспорено няколко пъти, а тя остава на поста към този миг най-вече поради помощта от апарата на " Позитано " 20, който към този момент тушира недоволството против нея.
Реклама Нов ляв план
След няколкото несполучливи опита на вътрешната съпротива да провокира конгрес, който да смени Нинова, явно напъните на част от съперниците ѝ се насочиха към последваща концепция - нов ляв план.

Зад подготовката му импровизирано се приказва към този момент повече от месец. Преди седмица желанието за " среща на леви хора " за " обединяване за избори " се заприказва публично. А като идеолог на сбирката се показва някогашният вицепремиер и сегашен член на Националния съвет на Българска социалистическа партия Костадин Паскалев.

Пред разнообразни медии той изясни, че става въпрос за среща сред разнообразни знакови лица, напуснали Българска социалистическа партия, които да се обединят, с цел да бъдат представители на левите жители в България. И в случай че до момента историята познава разнообразни опити за обединения сред напуснали и изгонени социалисти, които пътем създаваха свои партии, а след това опитваха да се сплотяват между тях, в този момент казусът е по-различен. В опита за " взаимозависимост " вземат участие и сегашни членове на Българска социалистическа партия, даже представители на необятното ѝ управление - Националния съвет.

" Ще се състои среща на хора, които уредниците на срещата смятат за леви. Една част от тях считат, че е необходим нов ляв, левоцентристки политически индивид, който да може да събере гласовете на хората с леви убеждения в изборите идната година - парламентарни и локални ", сподели преди дни пред " Капитал " председателката на " Движение 21 " Татяна Дончева, която е поканена от Костадин Паскалев на срещата.
Реклама Кой е поканен
На срещата във вторник на обяд в София са поканени разнообразни някогашни социалисти. По информация на " Капитал " в НДК ще се съберат още АБВ на президента Георги Първанов и Румен Петков, " Изправи се БГ " на Мая Манолова, " Българска прогресивна линия " на Красимир Янков, " Нормална страна " на Георги Кадиев и МИР на Симеон Славчев.

Освен тях са поканени разнообразни представители на идейни придвижвания вътре в Българска социалистическа партия като " Социализъм 21 ", както и " 9 декември ", представители на левите уеб сайтове " Барикада " и " Диверсия ", както и на лявата " Платформа Прогрес ".

Ключовото обаче е, че самодейността за сбирката този път не е външна на Българска социалистическа партия, а идва от вътрешната съпротива. Пред " Капитал " Костадин Паскалев не отхвърли, че с организацията има общо и официално изключеният от Нинова Кирил Добрев. " Тази самодейност пристигна от " Социалисти 21 ", " Социалисти.БГ " и други социалисти - сред тях е и Кирил Добрев ", сподели той.
Целта: Българска социалистическа партия да се влее в нова коалиция
Паскалев формулира и задачата на срещата - " реализиране на общи политики и обединяване за явяване на избори ". " В по-общ проект би трябвало да дефинираме понятието лява политика ", изясни той. По думите на Дончева новият план би трябвало да е подготвен за явяване на избори още през март.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР