Във вторник ще преобладава слънчево време, след обяд над източните

...
Във вторник ще преобладава слънчево време, след обяд над източните
Коментари Харесай

Очаква ни слънчев и топъл вторник

Във вторник ще доминира слънчево време, след обяд над източните и планинските региони с развиване на купеста облачност, само че единствено на обособени места ще превали временен дъжд. Ще духа до сдържан вятър от запад-югозапад. Максимални температури - сред 22 и 27 градуса.

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от междинното за месеца.

До среднощ, по прекосяването на леден атмосферен фронт, мощна купесто-дъждовна облачност ще се развива над Централна България, където тук-там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Очакват се градушки. Най-силни ще се явленията в централната част от Дунавската низина. След среднощ явленията ще затихнат и до сутринта над цялата страна облачността ще намалее до незначителна.

Над Черноморието ще доминира слънчево време. След обяд ще се развие купеста облачност, само че единствено на обособени места, основно по северното крайбрежие, ще превали временен дъжд. Ще духа до сдържан вятър от запад-югозапад. Максимални температури на въздуха: 22-27 градуса. Температурата на морската вода е 16-18 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще доминира слънчево време, след обяд с развиване на купеста облачност, само че единствено на обособени места ще превали временен дъжд. Ще духа до сдържан, по билата и краткотрайно мощен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - към 14 градуса, на 2000 метра - към 7.

В сряда вероятността за превалявания е дребна, ще доминира слънчево време, с купеста облачност след обяд. Ще духа сдържан, в обособени региони на Дунавската низина и краткотрайно мощен запад-северозападен вятър, който вечерта доста ще отслабне. В четвъртък от запад на изток ще премине още едно атмосферно разстройване. На места ще превали и прегърми, с по-голяма възможност в Южна България. Вятърът още веднъж ще бъде от запад-северозапад, в Дунавската низина - сдържан.

Максималните температури ще са най-вече сред 23 и 28 градуса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР