Във вторник ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад.

...
Във вторник ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад.
Коментари Харесай

Идва внезапен обрат във времето в следващите дни, обяви НИМХ

Във вторник ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. От запад на изток ще има краткотрайни нараствания на облачността, съвсем без превалявания, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология. Дневните температури ще се покачат. В сряда вятърът още веднъж ще стане югозападен, в Източна България и северно от планините ще се усили. Главно в западната част на Горнотракийската равнина и в западния сектор от поречието на Дунав ще е съвсем безшумно и ще има условия за мъгла или ниска облачност, а дневните температури ще остават към 5-7°.

В останалата част от страната облачността ще е раздрана, в планинските региони ще доминира слънчево време; оптималните температури там ще са към и над 10°. В четвъртък облачността бързо ще се усили. В Дунавската низина вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили, а тук-там ще превали дъжд. Температурите в Югоизточна България, където през по-голямата част от деня вятърът ще остане югозападен, към момента ще са високи, само че от северозапад ще става студено. В петък ще доминира облачно време, преваляванията ще продължат.

С превръщане напразно от изток-североизток, температурите на всички места ще се намалят и в Предбалкана и във високите полета в Западна България, а през нощта против събота и в Централна Северна и Североизточна България, дъждът ще минава в сняг. Ще има условия за виелици и навявания. В събота ще бъде прохладно и относително студено.

Облачността ще остане забележителна, само че преваляванията ще са на малко места, ще отслабнат и ще стопират. В неделя вероятността за превалявания понижава още, ще има повече разкъсвания и понижения на облачността. Вятърът още веднъж ще се ориентира от запад-северозапад, по-късно денем и ще се усили. Минималните температури ще са по-ниски, дневните ще останат без основна смяна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР