Във вторник се очаква да гласуваме на второ четене промените

...
Във вторник се очаква да гласуваме на второ четене промените
Коментари Харесай

Кристина Петкова : Щеше да е притеснително, ако нямаше широк дебат за Конституцията

Във вторник се чака да гласуваме на второ четене измененията в Конституцията, а в сряда - на трето. Ще успеем. Това съобщи в " Говори в този момент " Кристина Петкова, зам.-председател на ДСБ и народен представител от ПП-ДБ.

" Това е главният ни закон и би било притеснително, в случай че няма разнообразни отзиви и необятен спор ".

Кристина Петкова призна, че самата тя е скептична във връзка с концепцията българи с двойно поданство да могат да бъдат избирани за депутати.

" Действително има притеснителни моменти. От друга страна обаче, помолих моя екип да направи относителен разбор по какъв начин е организиран въпросът в другите европейски страни. Като коалиция ПП-ДБ постоянно сме разписвали и заставали зад предлагането да бъде основан многомандатен изборен регион в чужбина и да дадем пасивни изборни права на българите зад граница. Проблемът е не толкоз дали двойното поданство да се допусне като опция в Конституцията, а по какъв начин ще се ползва законът, по какъв начин ще работят институциите и най-много ДАНС ", уточни депутатът.

Кристина Петкова е безапелационна, че прокуратурата няма да бъде овладяна от политиците, макар решението щестима от членовете на прокурорския съвет да се избират от Народното събрание.

" За прокуратурата сме възразявали, че тя излиза отвън рамките на своите функционалности - да бъде държавно обвиняване. Това е едно доста положително решение - извънредно време е прокуратурата да бъде прибрана в границите на своите пълномощия ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР