Във вторник съуправляващата италианска партия Лига отмени споразумение, постигнато през

...
Във вторник съуправляващата италианска партия Лига отмени споразумение, постигнато през
Коментари Харесай

Италианската Лига къса връзки с Единна Русия

Във вторник съуправляващата италианска партия " Лига " анулира съглашение, реализирано през 2017 година с " Единна Русия ", ръководещата партия зад президента Владимир Путин, оповестява " Ройтерс ". Лидерът на " Лигата " Матео Салвини бе подложен на напън поради връзките си с Кремъл.

Салвини, вицепремиер в дясното държавно управление на Джорджа Мелони , е дълготраен обожател на Путин, който носеше тениски с негова фотография.

Той поддържа глобите против Русия след началото на войната в Украйна през 2022 година и доставките на оръжие за Киев, само че значително заобикаля да подлага на критика непосредствено Путин. Петгодишното съглашение за съдействие сред Лигата и " Единна Русия " беше автоматизирано възобновено през 2022 година
 Матео Салвини: Гласът на руснаците би трябвало да се чуе
Матео Салвини: Гласът на руснаците би трябвало да се чуе

Когато хората гласоподават, те постоянно са прави, счита той

" Войната тотално промени преценките и политическите връзки с Русия ", се споделя в изказване на " Лигата ", добавяйки, че договорката с Обединена Русия " към този момент не е годна след нахлуването в Украйна ".

Изявлението идва, когато Народното събрание се готви да разиска предлагането за избор на съмнение към Салвини , импортирано от лявата и центристката съпротива, които споделят, че неуспехът му да се откаже от съглашението или възхищението си от Путин го вършат неспособен да ръководи.

" Лигата " съобщи, че  доста италиански държавни управления са поддържали връзки с Путин преди нахлуването в Украйна, обвинявайки опозицията в двуличие.

Очаква се Салвини да оцелее при вота на съмнение , като се има поради огромното парламентарно болшинство на ръководещата коалиция, само че всевъзможни гласове против него от дясноцентристки партии могат да подхранят напрежението в държавното управление.
 Матео Салвини: Западът би трябвало да премисли глобите против Русия
Матео Салвини: Западът би трябвало да премисли глобите против Русия

Той предизвести, че те вредят повече на тези, които ги постановат

Дебатът в Народното събрание стартира в сряда, а гласуването се чака в сряда или четвъртък.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР