Във вторник от 15,30 часа местно време (14,30 ч. българско)

...
Във вторник от 15,30 часа местно време (14,30 ч. българско)
Коментари Харесай

Черно море срещу ФК Тирана във вторник по обяд

Във вторник от 15,30 часа локално време (14,30 ч. българско) Черно море ще изиграе първата си контрола от подготвителния лагер в Турция. Съперник на "моряците " в спаринга е албанския ФК Тирана. Двубоят ще се играе на терена в комплекс "Susesi " в Белек, който се намира на към стотина километра от Алания.

ФК Тирана е учреден през 1920 година и е един от грандовете на Албания с 27 трофеи (рекорд за страната) и 16 купи. За последно е ставал първенец през сезон 2008/09. През предходната година обаче изненадващо приключва на 9-о място от 10 тима и изпада във втора дивизия. В момента се намира на 1-во място в едната албанска втора дивизия (общо са 2) със 7 точки пред втория в класирането.

Старши треньор сега е 44-годишният бразилец Зе Мария, който игра в Парма, Перуджа и Интер в края на 90-те и първата половина на ХХI век. В кариерата си на футболист има и 25 мача за бразилския народен отбор.

В състава на ФК Тирана има шестима чужденци, най-вече африканци - двама национали на Уганда (Тони Маведже и Юнус Сентаму), един национал на Конго (Харди Бингуила), двама национали на Кения (Кенет Мугуна и Муса Мохамед) и някогашният младежки национал на Англия Майкъл Нгоо, който е младеж на Ливърпул.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР