Във вторник одитор на швейцарската Credit Suisse заяви, че е

...
Във вторник одитор на швейцарската Credit Suisse заяви, че е
Коментари Харесай

Започва ли глобална финансова криза?

Във вторник инспектор на швейцарската Credit Suisse съобщи, че е разкрил „ обилни недостатъци ” в контрола на финансовите доклади. Междувременно, на финансова конференция в Риад, президентът на Credit Suisse сподели, че салдото на банката е мощен и че финансовата институция не се нуждае от държавна помощ. Саудитската национална банка, която държи 10% дял в Credit Suisse, на собствен ред съобщи, че изключва опцията за финансова поддръжка на банката.

Натрупването на тези колкото успокоителни, толкоз и противоречащи си изказвания, наподобява послужи като сигнал и през вчерашния ден денем акциите на Credit Suisse паднаха с 31%. В резултат на това, банката, която в последните години излезе мъчно от поредност кавги, включитлно за пране на пари, изиска поддръжка от Швейцарската национална банка.

„ Това наподобява неизбежно. И банката, и държавното управление са наясно, че един колапс на Credit Suisse или даже единствено загуба на инвеститори, ще подкопае репутацията на Швейцария като световен финансов център “, сподели пред Financial Times...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР