Във вторник лидерите на Г-7 обявяват финансиране в размер на

...
Във вторник лидерите на Г-7 обявяват финансиране в размер на
Коментари Харесай

Байдън ще обяви 2,76 милиарда долара за справяне с недостига на храна в световен мащаб като част от по-голям ангажимент на Г-7

Във вторник водачите на Г-7 афишират финансиране в размер на до 5 милиарда $ за продоволствената сигурност в международен мащаб в границите на последните старания за противопоставяне на световните последствия от нахлуването на съветския президент Владимир Путин в Украйна, оповестява CNN.

Повече от половината от средствата ще дойдат от Съединените щати.

В рамките на известието от вторник администрацията на Байдън отпуска 2,76 милиарда $ за " поддръжка на напъните в над 47 страни и районни организации ".

Тя ще включва 2 милиарда $ директна филантропична помощ и 760 млн. $ " за устойчива, краткосрочна и средносрочна хранителна помощ, която да помогне за повишение на устойчивостта и продуктивността на питателните системи по света, изключително в уязвимите райони ", съобщи пред кореспонденти във вторник почитан чиновник на администрацията.

 

 Според оценки на Белия дом нахлуването на Русия в Украйна и последвалото заличаване на селскостопанско съоръжение и блокиране на доставките на зърно ще докара до беднотия на 40 милиона души през 2022 година

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР