Във вторник или в сряда ще има нова заповед във

...
Във вторник или в сряда ще има нова заповед във
Коментари Харесай

Нова заповед за мерките до ден-два

Във вторник или в сряда ще има нова заповед по отношение на Коронавирус ограниченията. Това разгласи здравният министър Стойчо Кацаров пред публицисти.

„ Обсъдихме с болничните асоциации да се спрат плановите интервенции. Мнението им е изрично, че не би трябвало те да се спират”, сподели още той.

„ Поставих въпроса за болничните кревати и опцията да се разкриват такива. От сдруженията споделиха, че макар че обстановката е напрегната и са разкрили още кревати, към момента могат да разкриват такива без да се стопира плановата дейност”, уточни здравният министър.

По думите му шефове на лечебни заведения са декларирали, че поддържат въвеждане на „ зелен сертификат” за работещите в лечебните заведения.

Междувременно заместник-министърът на опазването на здравето доктор Тома Томов организира работна среща с шефа на СРЗИ доктор Данчо Пенчев и шефа на ЦСМП-София доктор Георги Гелев във връзка изнесените в общественото пространство данни за проблеми с настаняването на пациенти с COVID-19 в столични лечебни заведения. Двамата показаха пред доктор Томов безпокойството си от покачвания брой на заболелите в столицата и натиска върху лечебните заведения за болнична помощ.

Д-р Пенчев и доктор Гелев увериха заместник-министъра на опазването на здравето, че към сегашния миг в столицата има свободни кревати за консервативно и интензивно лекуване на хора с коронавирусна зараза. Създадена е добра съгласуваност сред СРЗИ и ЦСМП-София, тъй че да не се позволява закъснение при обслужване на пациенти с COVID-19. Ситуацията със свободните кревати в София се следи непрестанно, защото тя е динамична.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР