Във вторник Германия завърши изграждането на първия си плаващ терминал

...
Във вторник Германия завърши изграждането на първия си плаващ терминал
Коментари Харесай

Германия завърши терминала за втечнен газ във Вилхелмсхафен

Във вторник Германия приключи построяването на първия си плаващ терминал за полутечен природен газ (LNG) в пристанището на Вилхелмсхафен в Северно море, до момента в който се бори да обезпечи повече LNG и да се откаже от съветския тръбопроводен газ.

" Новото място за доставка на LNG е огромна стъпка към несъмнено енергийно доставяне “, сподели министърът на стопанската система на провинция Долна Саксония Олаф Лиес, съобщи Ройтерс.

Федералният министър на стопанската система Роберт Хабек сподели, че Вилхелмсхафен ще стартира да действа при започване на идната година, както и втори плаващ терминал в пристанището Брунсбютел в Северно море.

Плаващото устройство за предпазване и регазификация (FSRU) на Вилхелмсхафен на комуналната компания Uniper ще бъде закотвено на към този момент уголемен пристан и ще има опция за регазификация на полутечен газ, идващ със специфични танкери.

Новата пристанищна инфраструктура там ще бъде оборудвана за прекосяване в бъдеще към импорт на нисковъглеродни енергийни източници като водород, сподели министърът на околната среда на Долна Саксония Кристиан Майер.

Германия разчиташе на Русия за съвсем една трета от своя газ до предходната година, само че Берлин, който има за цел да спре всички останали съветски потоци до лятото на 2024 година, стартира през май бързо приемане на заявки за създаване на FSRU и обвързваните с тях непрекъснати наземни приемни терминали за LNG.

Корабът Hoegh Esperanza на Wilhelmshaven FSRU към момента се намира в корабостроителница в Брест, Франция, демонстрират данните за следенето на кораби на Eikon Refinitiv. Говорител на министерството, ръководено от Лиес, сподели, че Esperanza се чака да дойде изцяло претрупан в средата на декември и ще може да обработва идващите танкери с втечен газ от януари следващата година.

Изброявайки идващите стъпки в тактиката на Германия за LNG, министър Робер Хабек сподели, че плаващият терминал за LNG (FSRU) за компанията RWE в Брунсбютел също би трябвало да дойде в края на годината, а плановете в Stade и Lubmin ще стартират да работят в края на 2023 година

Вилхелмсхафен ще започва още един FSRU през четвъртото тримесечие на идната година, ръководен от притежателя Excelerate Energy от името на консорциум от Tree Energy Solutions, E.ON и Engie.

В края на тази година в Lubmin се очакваше и частно нает и ръководен FSRU.

Взети дружно, шестте FSRU биха могли теоретично да покрият една трета от годишните потребности на Германия от газ въз основа на употребяваните през 2021 година 90,5 милиарда кубични метра.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР