Във вторник Европа засили усилията си за укрепване на разтегнатите

...
Във вторник Европа засили усилията си за укрепване на разтегнатите
Коментари Харесай

Германия обявява пакет от 500 милиона евро за укрепване на артилерийските запаси на Украйна

Във вторник Европа ускори напъните си за подсилване на разтегнатите военни сили на Украйна, откакто Германия и Европейски Съюз разкриха проекти за ускорение на доставките, с цел да оказват помощ да се устои на нашествието на Русия.

Берлин разгласи нов пакет от военна помощ от 500 милиона евро за попълване на артилерийските ресурси на Киев, до момента в който Брюксел изложи по какъв начин ще употребява по-голямата част от облагите, извоювани от обездвижени съветски активи, за закупуване на оръжия за Украйна.

С Пакетът от помощ на Съединени американски щати за Украйна от 60 милиарда $ е затънал в Конгреса, европейските страни се надпреварват през последните няколко месеца да съставят алтернативни пакети за поддръжка. Междувременно Украйна е изправена пред все по-сериозен дефицит на артилерийски снаряди и други муниции, защото се бори с съветските сили със доста преимущество в огневата мощност.

Министърът на защитата на Германия Борис Писториус сподели, че новият пакет е част от към този момент разгласен Бюджетът за подкрепяне от 8 милиарда евро за...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР