Във вторник Арканзас нареди на Syngenta да продаде 160 акра

...
Във вторник Арканзас нареди на Syngenta да продаде 160 акра
Коментари Харесай

Арканзас нарежда на китайския производител на семена Syngenta да продаде земеделска земя в САЩ

Във вторник Арканзас подреди на Syngenta да продаде 160 акра (65 хектара) земеделска земя в американския щат в границите на две години, защото компанията е китайска благосъстоятелност, предизвиквайки изострен упрек от международния производител на семена.

Американските фермерски групи и законодатели от ден на ден ревизират собствеността върху непозната земя заради опасения за националната сигурност.

„ В това се крие вашата преданост “, сподели губернаторът на Арканзас Сара Хъкаби Сандърс на конференция.

Синджента съобщи, че е разочарована и назова решението „ късогледо деяние “, което ще навреди на фермерите в Арканзас. Компанията има към 1500 акра (610 хектара) земеделска земя в Съединени американски щати за проучвания, разработки и регулаторни тествания на артикули, употребявани от фермерите в Съединени американски щати, сподели представителят Сасуато Дас.

„ Нашите хора в Арканзас са американци, водени от американци, които доста се интересуват от обслужването на фермерите в Арканзас “, сподели Дас. Компанията има обекта в окръг Крейгхед от 35 години, добави той.

Заповедта е първото наложително деяние на Арканзас според щатски закон, признат тази година, който не разрешава на избрани задгранични лица да получават или държат земя. Китай е измежду неразрешените страни, защото е обект на американския надзор върху износа на оръжие, прочут като Правилата за интернационален трафик на оръжие (ITAR), сподели основният прокурор на Арканзас Тим Грифин.

Съперник на американската компания Corteva (CTVA.N) и немските компании BASF (BASFn.DE) и Bayer (BAYGn.DE), швейцарската група за агрохимикали и семена Syngenta беше закупена за 43 милиарда $ от ChemChina през 2017 година и обединена в Sinochem Holdings Corp през 2017 година 2021. ChemChina е „ държавно дружество “ в Китай, сподели Грифин.

Сега Syngenta организира първично обществено предложение в Шанхай.

Ако Syngenta не успее да продаде своята земя, благосъстоятелност на дъщерното Northrup King Seed Co, Griffin може да ги „ принуди да изоставен нашия щат “ със правосъдни дейности, сподели Huckabee Sanders. Държавата също по този начин санкции Syngenta с 280 000 $ за ненавременно докладване на задгранична благосъстоятелност.

Във формуляр, подаден до Министерството на земеделието на Съединени американски щати за парцела предходната година, Syngenta сподели: „ В последна сметка задграничното лице, което индиректно има забележителен интерес в лицето, което има земята, е от Китай “, съгласно копие от документа, оповестен от офиса на Грифин.

Но никой от Китай в никакъв случай не е нареждал на ръководителите на Syngenta да купуват, наемат или по различен метод да вземат участие в придобивания на земя в Съединени американски щати, сподели Дас. Откакто Syngenta е китайска благосъстоятелност, компанията е закупила спомагателни 200 аграрни акра (80 хектара), сподели той.

„ Всички земни притежания на Syngenta бяха тествани от държавното управление на Съединени американски щати посредством две администрации, защото Syngenta преминаваше към собствеността на ChemChina “, сподели Дас.

Чуждестранни лица са имали ползи в почти 40 милиона акра (16,2 милиона хектара) земеделска земя в Съединени американски щати към 31 декември 2021 година, заяви USDA. Това е 3,1% от цялата частна земеделска земя и 1,8% от цялата земя. Китай имаше по-малко от 1% непозната земя, до момента в който канадските вложители имаха 31%.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР