Във вторник, 29 юни, в Матера, Италия, започва срещата на

...
Във вторник, 29 юни, в Матера, Италия, започва срещата на
Коментари Харесай

Ключова среща на външните министри на Г-20 в Италия

Във вторник, 29 юни, в Матера, Италия, стартира срещата на външните министри на Г-20 отдадена на многостранността. За първи път ще бъде извършена и взаимна сесия на министрите на външните работи и на развиването.

Участниците в Г-20  ще тръгнат от град Бари за Матера със специфичен  влак на държавната железопътна компания " Апуло-Лукана ", обслужваща линията сред областите Пулия и Базиликата. Такова пътешестване е към час и по време на него ще им бъдат поднесени специалитети от двата района. 

Участие в срещата на Г-20 ще вземат към 500 делегати, представляващи 31 външни министерства и 42 организации за съдействие. Сред присъстващите ще е и държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен. 

Форумът ще включва две сесии - първата ще се концентрира върху световното ръководство и многостранността като основен инструмент за справяне с главните световни провокации и поощряване на стабилно и гъвкаво възобновяване. В основата на дебата ще бъде нуждата от усилване на интернационалното съдействие и многостранните институции в основни области като световното опазване на здравето, устойчивото развиване, климатичните дейности и интернационалната търговия.

Втората сесия ще бъде отдадена на връзките с африканския континент с акцент върху устойчивото развиване. Ще бъдат разисквани най-подходящите политически ограничения в редица значими области като търговия, битка с изменението на климата и енергиен преход.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР