Във вторник, 15 юни, пловдивската публика може да види моноспектакъла

...
Във вторник, 15 юни, пловдивската публика може да види моноспектакъла
Коментари Харесай

Гледаме Захари Бахаров в моноспектакъла „Чамкория

Във вторник, 15 юни, пловдивската аудитория може да види моноспектакъла на Захари Бахаров " Чамкория " по едноименния разказ на Милен Русков. Режисурата е на Явор Гърдев, а сценографията е дело на Светослав Кокалов. Представлението не се предлага за лица под 16-годишна възраст.

Представлението споделя за пътя на основния воин Бае Славе към Чамкория в края на 20-те години на предишния век, само че вади на показ истории, които са настоящи и в наши дни. Тогавашна България е разграничена сред две политически сили. Бае Славе не се открива в нито една от тях и това му дава опция да проучва независимо протичащото се в страната. По време на едно от пътуванията си той става очевидец на атентата в църквата „ Света Неделя “ през 1925 година и въпреки че остава физически незасегнат, събитието бележи цялото му битие.

„ Че живеем некакси в тая злощастна България, тъй като аз я ненавиждаме, обаче па я и обичам. Па за какво я обичам, и с чук да ме удариш по главата, не моем да ти кажем! Аман от България, аман от тоя сдържан пояс, и от равномерното придвижване на Земята, аман! Много тъп ми се види мене умереният пояс, па да не кажем и Земята! Само неодушевените неща може да са толкоз тъпи, упорити и еднообразни ", споделя Бае Славе на път към Чамкория.

" Чамкория " ще се играе на сцената на лятно кино " Орфей " във вторник от 21:00 часа. Билети може да намерите на касата на " Маскарт " в Дом на културата " Борис Христов ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР