Във втория по престижност европейски клубен турнир голямата изненада в

...
Във втория по престижност европейски клубен турнир голямата изненада в
Коментари Харесай

Ясни са всички участници в полуфиналите на Лига Европа и Лига на конференциите

Във втория по престижност европейски клубен шампионат огромната изненада в четвъртфиналните реванши пристигна на „ Камп Ноу “, където 30 000 последователи на Айнтрахт Франкфурт ликуваха след триумфа на своите любимци с 3:2 на испанска земя. Филип Костич на два пъти (веднъж от дузпа) и Рафаел Сантос Боре сред двете му попадения дадоха типичен задатък на гостите, които инкасираха два гола в добавеното време посредством Серхио Бускетс и Мемфис Депай от бялата точка, само че те не бяха задоволителни за възпитаниците на Шави да стигнат най-малко до продължения след равенството 1:1 в първата среща.

Франкфурт ще играе с Уест Хем на полуфиналите, откакто „ чуковете “ отстраниха Лион след класика 3:0 в реванша на френска територия и общ резултат 4:1 от двете срещи. В другия полуфинален конфликт противници са Рейнджърс и Република България Лайпциг, които отстраниха надлежно Брага и Аталанта.

Първите мачове от полуфиналната фаза са на 28 април, а реваншите седмица по-късно. Финалът на Лига Европа е плануван за 18 май, сряда, от 22:00 часа българско време на стадион „ Рамон Санчес Писхуан “ в Севиля.

В Лигата на конференциите, който дебютира като шампионат под егидата на УЕФА, Лестър се класира на първи полуфинал в Европа в своята история, откакто реализира трагичен поврат над ПСВ Айндховен с 2:1 като посетител в реванша в Нидерландия.

Първата среща приключи при нулево тъждество, а Еран Захави даде преднина на домакините във втория конфликт. Късни попадения на Джеймс Мадисън и Рикардо Перейра обаче донесоха обрата и класираха Брендан Роджърс и компания измежду последните четири в конкуренцията.

Там „ лисиците “ ще играят с Рома, откакто „ вълците “ не оставиха шансове на норвежкия Бодьо/Глимт и го отстраниха след 4:0 в реванша на „ Олимпико “ и общ резултат 5:2 от двете срещи. В другия полуфинален конфликт противници са Фейенорд и Марсилия. Нидерландците отстраниха Славия Прага с общ резултат 6:4, до момента в който френският отбор завоюва и гостуването си на ПАОК в Гърция, с цел да продължи напред с общ резултат 3:1.

Първите полуфинални срещи са на 28 април, а реваншите седмица по-късно на 5 май. Финалът в дебютното издание на Лига на конференциите е плануван за 25 май, сряда, от 22:00 часа българско време на стадион „ Арена Комбетаре “ в албанската столица Тирана.

Всички полуфинални двойки в ЛЕ и ЛК:

Лига Европа:

28 април, Република България Лайпциг – Рейнджърс

28 април, Уест Хем – Айнтрахт Франкфурт

Лига на конференциите:

28 април, Лестър – Рома

28 април, Фейенорд – Марсилия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР