Във втория ден от визитата си в Полша френският президент

...
Във втория ден от визитата си в Полша френският президент
Коментари Харесай

Макрон призова Полша да спазва европейските ценности

Във втория ден от визитата си в Полша френският президент Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на предизвести Варшава да не отхвърля на европейските правила. Той сподели, че в подмяна на европейските дотации за реализиране на енергиен преход би трябвало да има смяна в полската политика, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В тирада, която Макрон произнесе в Ягелонския университет в Краков, той разкритикува косвено полските правосъдни промени, които заплашват правовата страна и независимостта на съдиите. Заради тях Европейската комисия стартира наказателна процедура против Полша.

Макрон се разгласи за по-тесни връзки с Полша в Европейски Съюз след Брекзит

Макрон сподели, че Европа би трябвало да помогне финансово Полша, с цел да понижи мястото на въглищата в полската енергетика и своите въглеродни излъчвания и загатна за връзка сред това и наказателната процедура.

"Не допускайте неточност! ", сподели Макрон, обръщайки се към студентите, присъстващи на речта му.

"Полша няма са може в никакъв случай сама да реализира такава смяна, тя може да го реализира само посредством Европа, с Европа. И не допускайте неточност, не вярвайте на тези, които ви споделят: "Европа ще ми даде пари с едната ръка, с цел да осъществя климатичния си преход, само че с другата ръка ще ме остави да си взимам политическите решения. Това не е правилно! ", съобщи президентът.

"Европа е един блок, един блок на полезности, на нормативни актове и на упоритости ", добави той.

Защитавайки се, че не желае да поучава Полша, в същото време Макрон предизвести страната против националистическия напредък и отричането на европейските политически правила. Той сподели, че Полша не може да избира да се придържа към това, което я устройва в Европа, само че в същото време да се дистанцира от европейските фундаментални полезности.

Макрон идва в Полша

След речта на Макрон, в която имаше доста исторически препратки, някои от студентите, които я чуха, споделиха, че в нея липсвали съответни детайли и че той е приказвал доста за идеали, само че не е споделил какви общи ползи биха могли да пазят дружно Франция и Полша. Други студенти споделиха, че някои от сериозните проблеми, за които той е приказвал, остават релативно незабелязани в самата Полша, като да вземем за пример този за околната среда.

Макрон явно търси нов съдружник в Европа след Брекзит. Ето за какво през вчерашния ден той възприе много спогодителен звук към една страна, която до момента подлагаше на критика остро. Той се опита да успокои Полша по отношение на желанието си за доближаване с Русия. Полският президент Анджей Дуда пък разгласи по-рано през днешния ден, че френският му сътрудник го е поканил на срещата на върха на Ваймарския триъгълник на 14 юли в Париж. В групата влиза и Германия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР