Във втория ден от атаките срещу хусите се включи и

...
Във втория ден от атаките срещу хусите се включи и
Коментари Харесай

Великобритания се включи в атаките срещу хусите

Във втория ден от офанзивите против хусите се включи и Англия. Тя дружно със съдружника си Съединени американски щати взе участие в нова вълна от “пропорционални и ориентирани ” удари против обвързваните с Иран хуси в Йемен, с цел да понижи още повече техните бойни качества, заяви английското държавно управление, представено от Ройтерс.

“Кралските военновъздушни сили участваха в трета вълна от пропорционални и ориентирани удари против военни обекти на хусите в Йемен. Действахме дружно с американските ни съдружници, с поддръжката на голям брой интернационалните сътрудници, при самозащита и в сходство с интернационалното право ”, съобщи министърът на защитата Грант Шапс.

По-рано американски представители оповестиха за Ройтерс, че Съединени американски щати са нанесли поредност от удари по цели в Йемен.

Англия и Съединени американски щати започнаха координирани удари в Йемен против силите на хусите, които нападат корабоплаването в Червено море, определяйки дейностите си като израз на взаимност с палестинците срещу Израел. Това ускори опасенията, че спорът може да обхване и други елементи на Близкия изток.

“Това не е ескалация. Вече сполучливо атакувахме пускови установки и хранилища, употребявани от хусите за нападенията им, и съм убеден, че последните ни удари редуцираха още повече качествата им ”, добави Шапс в изказването си.

Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати (СЕНТКОМ) заяви, че американските военни са нанесли като самоотбрана удари по шест противокорабни крилати ракети на йеменските бунтовници хуси, готови за изстрелване против кораби в Червено море, съобщи Ройтерс.

Силите на Съединени американски щати идентифицираха крилатите ракети в следените от хусите региони на Йемен и заключиха, че те съставляват непосредствена опасност за корабите на американските военноморски сили и комерсиалните кораби в региона, се споделя в изказването.

Централното командване, представено от ДПА, уведоми също, че американските сили са разпознали в следени от хусите територии в Йемен четири дрона, подготвени да излетят. По преценка на военните дроновете са представлявали непосредствена опасност за комерсиалните кораби и военноморските сили на Съединени американски щати в района, тъй че са били унищожени като акт на самозащита.

Вчера американски разрушители смъкнаха няколко дрона на хусите над Аденския залив и Червено море, с цел да защитят комерсиалните кораби в региона. Нямаше потърпевши хора или нанесени вреди, напомня ДПА.

“Тези дейности ще защитят свободата на корабоплаването и ще създадат интернационалните води по-безопасни и сигурни за корабите на американските Военноморски сили и комерсиалните кораби ”, съобщи Централното командване в платформата “Екс ”.

Припомняме, че в първия ден от ататаките против хусите американците поразиха 85 цели и 34 индивида бяха убити.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР