Във втория ден на първото пленарно заседание на 50-тото НС

...
Във втория ден на първото пленарно заседание на 50-тото НС
Коментари Харесай

Рая Назарян e председател на 50-ото НС

Във втория ден на първото пленарно съвещание на 50-тото Народно събрание още веднъж бе изработен опит за избор на ръководител.

ГЕРБ-СДС предложиха Рая Назарян, Има Такъв Народ - Силви Кирилов, " Възраждане " - Петър Петров, а " Величие " - Виктория Василева.

При първото гласоподаване Назарян събра 131 гласа " за " " срещу " 66 и " въздържал се " 39

Петър Петров - " за " 54 " срещу " 111 и " въздържал се " 71.

Силви Кирилов " за " 17 " срещу " 108 и " въздържал се " 108

Новото предложение на " Величие " - Виктория Василева - " за " 13 " срещу " 105 и " въздържал се " 105

Преди гласуването Тошко Йорданов от Има Такъв Народ съобщи, че партията му ще поддържа всички препоръчани кандидатури, с което провокира подбив и подвиквания в залата. Йорданов разгласи, че това се прави, с цел да се отблокира процеса на работа на Народно събрание и отбягване на конституцинна рецесия.

Любен Дилов от ГЕРБ-СДС предложи Лена Бориславова да влезе в регистрите и да попълни съответните органи, тъй като това не било оповестено за нелегално, с окето провокира забележка от председателстващия.

Николай Денков съобщи от името на ПП-ДБ, че се прави опит за криене зад тила на някой различен.

" Не се оправдайте с нас, нямате никакви оправдания ", сподели още той.

Веднага след гласуването Асен Василев без да е получил думата от председателстващия излезе на трибуната и съобщи: " Колеги от Има Такъв Народ честито ви изчегъртване на Борисов ".

" На първо място бих желала да благодаря за оказаната висока чест. С това гласоподаване са дава опция за действие на властта. Народно събрание е единствената форма за легитимиране на изпълнителната и законодателна власт. Това е съществена отговорност на депутатите. Трябва да дадем опция за нормализиране на политическите процеси. Носим отговорност за качеството на законодателната активност. Вярвам, че всеки един от нас ще поставя старания в тази посока. Можете да разчитате, че ще съблюдавам законите и Конституцията на България ", съобщи Рая Назарян от парламентарната естрада след избора.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР