Във втората неделя от Ролан Гарос стартират двубоите от четвъртия

...
Във втората неделя от Ролан Гарос стартират двубоите от четвъртия
Коментари Харесай

Три мача от ден №8 на Ролан Гарос, които не трябва да пропускате


Във втората неделя от Ролан Гарос започват дуелите от четвъртия кръг при мъжете и дамите. Мачовете към този момент са по-малко, тъкмо 8, разпределени по 4 на двата огромни корта „ Филип Шатрие “ и „ Сюзан Ленглен “. Всеки един от тях заслужава внимание, само че в случай че въпреки всичко нямате опция да отделите целия ден на тениса от Париж, ето кои са трите мача, които съгласно нас не би трябвало да пропускате.

Лейла Фернандес – Аманда Анисимова

До четвърти кръг при дамите доближиха пет тенисистки, родени през този век. Две от тях излизат една против друга.

Това ще е втори мач сред Лейла Фернандес и Аманда Анисимова и идва след много непредвидена драма в първия им мач. Той бе на осминафинал на Индиън Уелс през март. Тогава 20-годишната Анисимова сервираше за мача при 5-4, 40/0 във втория сет, само че пропусна четири мачбола, а малко по-късно напусна корта без да стане ясно за какво. Впоследствие американката разгласи, че е била болна.

Анисимова доближи до тук след победи над огромни имена като Наоми Осака, Дона Векич и Каролина Мухова. Тя има 13 триумфа в сезона на клей като доближи най-малко до четвъртфинал в трите ѝ шампионата на алено. Преди три години тя се трансформира в най-младата американка на полуфинал в Париж от Дженифър Каприати през 1990-а.

„ Мисля, че играта ми постоянно е била доста добра на клей. Като бях при девойките имаше доста шампионати в Южна Америка и се справях добре в тях. Пасва добре на играта ми и се любувам да играя, тъй като ми дава повече време, за мен е развлечение. “

Фернандес също се усеща прелестно на клей. Тя губеше с 0-2, 0/40 в третия сет против Белинда Бенчич преди да стигне до поврат. Канадката е постигнала 17 пробива в хода на трите си мача досега. Тя е и шампионка при девойките на Ролан Гарос от 2019-а.

„ Честно казано, мисля, че тази година изцяло забравих, че завоювах при девойките преди няколко години. Когато попаднах при експертите преди няколко години, пробвах да копирам това, което те вършат, да намеря своя темп, своя метод на тренировки, своя метод на правене на нещата и мисля, че в този момент всичко се получава. “

Мачът е първи в програмата на „ Филип Шатрие “ и ще започва в 13 часа.

Феликс Оже-Алиасим – Рафаел Надал

Рафа Надал ще се изправи пред първото си доста съществено предизвикателство на Ролан Гарос 2022. Срещу него излиза №4 в ранглистата за годината Феликс Оже-Алиасим, а спомагателният заряд идва от обстоятелството, че треньор на канадеца сега е чичото на Рафа – Тони Надал.

„ Чичо Тони “ бе част от 16 от рекордните 21 трофеи от Големия шлем на племенника си, а още преди мача разгласи, че няма да бъде на трибуните и даже няма да си разреши да дава инструкции на Оже-Алиасим в този дуел.

„ Вече приказвах с Тони след мача “, сподели Надал след триумфа в три сета над Ботик ван де Зандсхулп. „ За мен е доста просто. Той е мой чичо. Не мисля, че той е кадърен да желае да изгубя, само че е експерт и е с различен състезател. Знам какви са възприятията посред ни. Знам, че той желае най-хубавото за мен. Сега оказва помощ на различен състезател, само че за мен няма никакъв проблем. “

Това ще е единственият дуел от четвърти кръг, в който един против различен ще се изправят двама тенисисти от топ 10. Двамата ще се изправят един против различен за повторно, откакто през 2019-а в Мадрид Матадора победи с 6-3, 6-3. По това време обаче канадецът към момента бе единствено на 18 години и таман бе пробил в топ 30.

Сега той влиза в мача със самочувствието на №9 в света и след постигане най-малко до четвъртфинал в последните си три участия на шампионати от Шлема.

„ Много по-различен играчи съм по отношение на преди три години. Не мисля, че Тони ще ми каже нещо ново по тази причина по какъв начин играе Рафа. Беше кристално ясно от първия миг, в който започнахме да работим дружно. Знаехме, че е допустимо да играя с Рафа, до момента в който работя с Тони. Мисля, че Тони ще гледа от неутрална позиция и ще се наслаждения на мача. “

Оже-Алиасим доближи до четвъртфиналите на всеки един от последните си четири АТР шампионата на клей, само че в този интервал по този начин и не е побеждавал по-високоранкиран противник от него.

Надал ще опита да доближи до 16-ия си четвъртфинал в Париж, който може да му подсигурява и конфликт с Новак Джокович.

Двубоят сред испанеца и канадеца е трети в програмата на „ Филип Шатрие “.

Жил Тайхман – Слоун Стивънс

29-годишната Стивънс се оказа най-възрастната тенисистка в тази половина на схемата, както и единствената с купа от Големия шлем. Нейният успех пристигна на US Open през 2017-а, а от този момент американката по-често разочарова. Когато е в въодушевление обаче играта ѝ е превъзходна и може да победи безусловно всяка съперничка.

Стивънс постоянно се е чувствала добре в Париж. Победата над Даян Пари с 6-2, 6-3 бе нейна 31-а на Ролан Гарос, където през 2018-а доближи до финала.

Жил Тайхман в никакъв случай досега не бе стигнала до четвърти кръг на шампионат от Шлема, само че направи точно това при 11-ото си „ мейджър “ присъединяване след поврат 4-6, 7-5, 7-6(5) над Виктория Азаренка.

До момента двете не са играли между тях. Двубоят им през днешния ден е четвърти на корт „ Сюзан Ленглен “.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР