Във всяко общество се смята за добра традиция да се

...
Във всяко общество се смята за добра традиция да се
Коментари Харесай

Планът на Америка работи: Европа се руши

Във всяко общество се счита за добра традиция да се смееш без завист на феновете на всевъзможни международни тайни теории. В Съединени американски щати се забавляват с почитателите на " теорията за черния хеликоптер ", които са сигурни, че държавното управление крие истината от тях, в това число обстоятелствата за контакти с извънземни. В Русия е всекидневно да се нервират последователите на убеждението, че зад всички сегашни бурни събития стоят задгранични архитекти - от стихии на пазарите до поредност от локални спорове. Отделна глава от тази парадигма беше теорията, която твърдеше, че сегашната енергийна и вследствие на това финансова рецесия в Европа са били премислени авансово за, простете, да се остриже повече вълна от американските съдружници.

Няма да кажем, че феновете на конспирациите са прави, само че „ Уолстрийт Джърнъл “ разгласява извънредно забавен материал. В публикацията се споделя, че представители на огромния европейски бизнес, в това число машиностроенето и автомобилната промишленост, както и химическата промишленост, стартират последователно да трансферират производството си в Съединените щати. Това се дължи на прекалено високите цени на силата за потребителите, което към момента не е довело до банкрути, само че слага въпроса за фрапантно понижаване на производството.

Сред изброените индустриални тежкотоварници са да вземем за пример холандският производител на селскостопански торове OCI N.V. Основните артикули на химиците от Холандия са амоняк, урея и други субстанции, които са извънредно потребни във връзка с добива. Генералният шеф към този момент сподели пред пресата, че предприятието ще разгърне нови мощности за произвеждане на амоняк. Само в Тексас.

Сред другите, които стягат куфарите си за път, са датската марка за бижута „ Пандора “, автомобилният производител „ Фолксваген “ и компанията за електрически коли „ Тесла “. По-конкретно за последния е удивително, че преди няколко години неговият притежател, небезизвестният Илън Мъск, с възторг отвори монтажни цехове, за построяването на които беше особено изсечена цяла реликтна гора и продупчване на кладенци за доставка на вода в промишлени размери, които, както пишат немските еколози, окончателно нарушава структурата на водоносните хоризонти.

Засега първата – пробна – вълна на миграция, с изключение на със скочилите до тавана цени на природния газ и вследствие на това електрическата енергия, е обвързвана и с обстоятелството, че напълно неотдавна Джо Байдън подписа така наречен Закон за понижаване на инфлацията. Той беше оповестен изцяло в точния момент и в допълнение към чисто финансовата страна, обвързвана със стабилизирането на паричната политика на Съединени американски щати, има обособени изгоди за тези задгранични предприятия, които в този сложен интервал от историята вземат решение да свържат своята индустриална и данъчна орис с Америка.

Тук може да се дежури с вицове за прословутите хеликоптери, НЛО и именитата масонска ложа, само че има едно огромно само че.

Ако опресним паметта си от преди шест месеца, ще си спомним, че макар извънредно войнствената изразителност на еврофункционерите, преобладаващото политическо болшинство, представляващо ползите, наред с другото, на огромния бизнес на своите страни, беше извънредно насилствено преглежда всички начинания за въвеждане на ограничаващи ограничения против вноса на съветски енергийни запаси. Може да се каже, че имаше скришен бойкот на ембаргото, всички въпроси бяха удавени в безкрайни полемики, които също така постоянно бяха торпилирани от представители на Унгария.

Този развой беше толкоз явен, че от Вашингтон започнаха непосредствено да заплашват европейския тим с всевъзможни санкции. Но защото гангстерът Ал Капоне сподели, че с револвер и добра дума може да се реализира повече, имаше място и за морков.

На всички, които се поколебаха, беше дадено всеобхватно въглеводородно благополучие, море от американски нефт и полутечен природен газ, които, както се твърдеше, биха могли изцяло да отстранен зависимостта на Европейски Съюз от сходни доставки от Русия. В резултат доставките на съветски нефт се сринаха с 20 %, а размерът на вноса на природен газ понижа с цяла трета. Доставките на заместители оттатък океана растяха и растяха и стопираха при започване на отоплителния сезон. Освен това представители на американската шистова промишленост, явно, са гледали прелестния руски филм „ Джентълмени на шанса “ и са дали отговор на молбите на европейците с именитата фраза на Савелий Крамаров – „ Няма да има родственици “, електричеството свърши. Имаме поради, че доближаваме тавана на индустриалните благоприятни условия, тъй че бъдете здрави и в положително въодушевление.

В резултат на това в навечерието на първия мокър есенен мраз огромни индустриални плодове започнаха да падат от държавните дървета на Европейския съюз.

В допълнение към към този момент изброените корпорации и компании, преместването на производството в Съединени американски щати с по-ниските цени на силата и електрическата енергия се обмисля и от мастодонти като „ Арселор Митал “ да вземем за пример. Стоманодобивният колос, съгласно неговия основен изпълнителен шеф Адитя Митал, обмисля опцията да понижи на половина производството на стомана и производството на свързани артикули в Германия, като в същото време компенсира загубите посредством увеличение на производството в Тексас.

Не изостават от металурзите и други огромни играчи. „ Магнезита “, най-големият производител на огнеупорни материали в света, също приказва за желанията си да се реалокира на прилежащия континент. Компанията, като се изключи че има най-вече индустриални точки измежду всички сътрудници в сектора, е записана в Лондон, т.е. приключването на капитали е всеобщо, излизайки отвън Европейски Съюз.

Други тежки играчи в световната промишленост, немската БАСФ и норвежката „ Яра “, които създават всевъзможни химикали и селскостопански торове, към момента не са оповестили своя ход, само че интензивно пропагандират дневния ред, че приключването на капитали от Европа ще се трансформира в лавина, в случай че цените на електрическата енергия и природният газ няма да бъдат понижени в близко бъдеще. Тези апели са по-скоро като глас в пустиня, защото на фона на въвеждането на таван на цените на съветския нефт, неработещите магистрални газопроводи и отхвърли на Америка да усили доставките, единствено краен оптимист може да чака спад на цените.

Разбира се, прехвърлянето на част от производството към момента не е симптом за крах и провал на Европа, само че тези лястовици имат доста заплашителна багра за Европейски Съюз. Дори единствено тъй като Брюксел просто физически не може да сътвори комфортни условия за основни финансови донори и работодатели, а Съединени американски щати, които сами бяха добре изумени от пандемията и последвалите я стихии, надали ще пуснат кокошката, която снася златни яйца.

Гледайки всичко това, вие неизбежно ще започнете да вярвате, че невидимите световни проекти съществуват и се извършват сполучливо.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР