Във всяка областна дирекция на МВР има определени служители, които

...
Във всяка областна дирекция на МВР има определени служители, които
Коментари Харесай

Инспектор Камен Николов: Сигнал за жестокост към животно може да се подава в МВР и на телефон 112

Във всяка регионална дирекция на Министерство на вътрешните работи има избрани чиновници, които да проверяват закононарушения против животни. Сигнали могат да се подават във всяко районно ръководство (РУ) и на незабавния телефон 112. Това сподели за Българска телеграфна агенция контрольор Камен Николов от бранш " Зоополиция и кинология " при Главна дирекция " Национална полиция ".

Той отбелязва, че от 2011 година деянията на свирепост по отношение на животни се смятат за престъпно действие, разследвано от полицията.

Според контрольор Николов преди няколко години е имало взрив на сходни дейности. Той дефинира като „ безразсъдство “ публикуването на видеоматериали с проявената свирепост в обществените мрежи.

" За благополучие, с огромно задоволство, мога да кажа, че с помощта на нашите старания, през последните две години, не съм попадал на подобен клип ", разяснява той.

Освен тези мои наблюдения, статистиката сочи, че през първите години от основаването на бранш „ Зоополиция и кинология “ през 2016 година, броят на записаните закононарушения нарастваше, сподели Николов. Това е обяснимо, тъй като секторът стартира да добива известност, а посредством и на медиите хората започнаха да припознават жестокото отношение към животните като закононарушение и да подават по-често сигнали, добави той.

По думите му най-голям растеж на регистрирани сигнали е имало през 2019 година През 2020 година и 2021 година броят им понижава, като за това повлияват и рестриктивните мерки по време на пандемията от COVID-19, уточни Николов. 

Преди ден от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи оповестиха, че чиновници на столичното Шесто районно управление (на МВР) са задържали 37-годишен мъж, показал свирепост към куче. Установяването му е станало в границите на неотложно подхванати оперативни дейности след появили се изявления в обществените мрежи за проявена свирепост към куче. За случая описаха във фейсбук от организацията Animal Rescue Sofia.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР