Във всяка компания има мързеливи служители, които си вършат работата

...
Във всяка компания има мързеливи служители, които си вършат работата
Коментари Харесай

Какво може да се научи от мързеливите служители?

Във всяка компания има мързеливи чиновници, които си правят работата с минимални старания и вършат всичко допустимо да си тръгнат от офиса допустимо най-рано. Това са хората, които непрекъснато се крият по коридорите и в конферентните зали, с цел да избегнат контакт със своите сътрудници и ръководители, които могат да ги помолят за помощ или да им възложат нова задача.

Тези чиновници могат да унищожат мотивацията на даже най-сплотения и ефикасен екип, защото техните сътрудници знаят, че най-вероятно ще би трябвало да свършат работата им вместо тях, в случай че желаят да спазят крайните периоди за довеждане докрай на задачата. Това основава спорове освен сред лентяите и останалите, само че и сред самите работливите чиновници, които би трябвало да покрият пропуските и да поправят грешките на своите непродуктивно сътрудници.  

За ръководителите на екипите може да бъде извънредно мъчно да намерят метод за справяне с навиците на тези мързеливи чиновници. Многократното неодобрение нормално е неефективно, защото държанието на тези хора е неразделна част от техния темперамент и личностна еднаквост.

Преди да разберете по какъв начин да се справите с този проблем, би трябвало да обърнете внимание на няколко урока, които може да научите от най-непродуктивните чиновници.

1. Най-добрите постоянно стигат до върха

Може би най-важният урок, който може да научите от вашите по-неефективни служащи, е обвързван с процеса на назначение на нови чиновници. Най-талантливите претенденти се насочват към работни места, които оферират високо възнаграждение, страхотна фирмена просвета и обилие от прерогативи. Обърнете особено внимание процесa по набиране на чиновници и пробвайте да идентифицирате по-немотивираните и незаинтересовани хора измежду претендентите. Също по този начин, не изпускайте от взор вашите съперници и следете дали те притеглят най-хубавите чиновници, като оставят за вас по-посредствените претенденти. Ако това е по този начин, то може би е време да преразгледате заплатите и изискванията, които оферирате на претендентите за работа.

2. Най-бързото решение е най-хубаво

„ Винаги предпочитам ленив човек да свърши сложната работа. Защото знам, че ще откри елементарен метод, с цел да я свърши! “, споделяше Бил Гейтс. Макар че най-вероятно не желаете да поверите най-важната задача на ленив чиновник, той може да бъде най-хубавият човек, от който да потърсите съвет, изключително в случай че става въпрос за план, към който може да се подходи по няколко разнообразни способи. Освен това, имайте поради, че мързеливите чиновници не са безусловно некомпетентни. Има доста много хора, които са извънредно интелигентни, само че не доста продуктивни, поради своята не нежелана работна нравственос.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР