Във всяка една нормална държава думите и действията на съпредседателите

...
Във всяка една нормална държава думите и действията на съпредседателите
Коментари Харесай

Петър Волгин: Не, това не е нормално!

Във всяка една естествена страна думите и дейностите на съпредседателите на " Продължаваме промяната ", за които научихме през вчерашния ден, щяха да доведат до доста тежки политически последствия. Първо, тази партия би претърпяла големи репутационни вреди и вечно би се преселила в политическия миманс, а нейните шефове не министър председател и министри, домоуправители нямаше да могат да станат. Ето това щеше да се случи, в случай че България беше естествена страна, в случай че нейните политици уважаваха законите на личната си страна и съблюдаваха и на процедура тези морални правила, които непрестанно популяризират.

Реакциите на забърканите в този величествен скандал, както и оправданията, които им спретват евроатлантическите говорещи глави по тв приемниците, изрично демонстрират глупостта на нашия политически свят. Е, ча какво толкоз се впечатлявате, настояват юристите на ПП-ДБ, че то това е политиката - на открито се приказва едно, а на партийните сбирки напълно друго. Да, може и да е гадно, но по този начин стоят нещата. По-важно е да стане правосъдната промяна, да влезем в Шенген и Еврозоната, да изпълняваме едно към едно директивите, идващи от Брюксел и Вашингтон, пък другояче дано си приказват каквото си желаят и да лицемерничат, колкото си желаят.

Ако и ние, сходно на политиците и анализаторите от умнокрасивата прослойка, се съгласим, че всичко, което чухме през вчерашния ден, си е изцяло в реда на нещата и че би трябвало да си налягаме парцалите, с цел да не отидела властта при Радев, значи правим групово самоубийство. Силно се надявам нормалните българи, за разлика от политиците от ПП-ДБ и техните ментори и бранители, да знаят кое е редно и кое не. Да вършат разлика сред морално и аморално. Нека ясно бъде казано. Нищо от чутото през вчерашния ден не е обикновено. Първо, не е обикновено да синхронизираш имената на шефовете на специфичните служби с непознати посолства и да молиш да дойдат специалисти извън, с цел да пренареждат тези структури. Не знам дали тук има състав на закононарушение, дали става дума за национално изменничество и, надлежно, прокуратурата би трябвало да се намеси, само че знам, че става дума за отвод от суверенитет. За подвластен нрав. И опорката, че тъй като сме били членове на Европейски Съюз и НАТО, такива дейности били естествени, е лъжлива. Защото на никое място в договорите ни за участие в тези организации не написа, че би трябвало да синхронизираме имената на шефовете на служби с непознати посолства.

Второ, не е обикновено водачите на партията Политическа партия, която беше основана, с цел да " разгради модела ГЕРБ ", да се окажат първи бранители на групировката, която, сякаш, трябваше вечно да отстранят от властта, да си признават, че всичко това е маркитингов трик, с цел да се доберат до ръководството. Трето, не е обикновено съпредседателят на Демократична България, който построи цялата си политическа кариера върху концепцията, че законът е над всичко и че ни е нужна правосъдна промяна, която един път вечно да утвърди върховенството на правото, в този момент да се върти като шугава овца единствено и единствено да измисли механизъм за опазването на имунитета на Бойко Борисов.

Четвърто, не е обикновено да заявяваш, че първата ти работа, когато дойдеш на власт ще бъде да уволняваш хора, без значение дали е законно или не. Пето, не е обикновено да пляскаш от благополучие, задето идващите локални избори " ще ги вършим с нашето Министерство на вътрешните работи ". Шесто, не е обикновено, когато всичко тези ненормалности излязат на бял свят, да не покажеш най-малко минимално разкаяние и единственото опрощение, което съумява да ти роди глаата е, че отговорен за всичко бил неприятният Радев. Сигурно и вие сте забелязали, че колкото по-некадърен е един политик, толкоз по-ядно подлага на критика президента. Само че Румен Радев няма никаква виновност, задето едни политически фигури вместо действителността населяват само полетата на личните си мечти и безпочвени копнения.

А най-голямата аномалия ще бъде, в случай че тези и сходни на тях политици вземат властта. Това окончателно би унищожило всякаква вяра, първо, че България може да бъде суверенна страна и, второ, че въпреки всичко някакви базисни морални правила би трябвало да бъдат спазвани. В политиката би трябвало да се вършат взаимни отстъпки, тя не трябва да се трансформира в сцена на фанатични конфликти. Обаче едно е да направиш компромис, а напълно друго - да лъжеш безпардонно освен гласоподавателите си, а и цялото общество. Единственият естествен излаз от създалата се обстановка е моментално да бъдат прекъснати всевъзможни съдружни уйдурми и да вървим час по-скоро на избори. Това е единственият метод, по който естествените български жители можем да покажем какво мислим за ставащото. 
 Коментар на Петър Волгин в предаването ``Политически НЕкоректно``/

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР