Във встъпителната си реч в началото на мандата си аз

...
Във встъпителната си реч в началото на мандата си аз
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Плащаме тежка цена, че агентите от ДС са навсякъде

" Във встъпителната си тирада при започване на мандата си аз дадох обещание на българските жители, че ще бъда централен нападател по стратегическите цели на страната. Вижте какъв брой ни липсва в този момент това. И в случай че аз бях централен нападател на страната в този момент, щях да кажа: Напред! Напред към еврозоната, към Шенген, към една нова фаза на интеграция на България в Европа, обединена и демократична. Няма нищо по-важно от това, изключително в миг на тежа геополитическа борба, която взема решение ориста на децата на България. Виждаме кой накъде бута страната и кои политици на кои ползи служат ". Така разяснява пред bTV продължаващото напрежение по оста президент-правителство президентът в интервала 2012-2017 година Росен Плевнелиев.
 
" Радев задълба в бездънен популизъм. Скандалите са плод на това ". Така Росен Плевнелиев оцени годините, в които Румен Радев е държавен глава и управляваха няколко назначени от него служебни държавни управления. " Държавата е надълбоко разграничена, политически опълчена в братоубийствени борби, кавги един след различен. Губим вероятността и посоката. Имаме едни президент, който непрекъснато изяснява по най-дълбоко популисткия и недържавнически метод по какъв начин ще избавя българската държавност, а може би би трябвало ние да я спасяваме от него ", разяснява още Плевнелиев.
 
На въпроса какво би посъветвал депутатите, в случай че през днешния ден беше президент, той отговори: Щях да кажа: " напред към еврозоната, напред към Шенген, напред към една нова фаза на интеграция на България в Европа ". По думите му държавното управление има задания от историческа значимост и в случай че не ги свърши, може да пропуснем шанса си за влизане в еврозоната.
 
Росен Плевнелиев акцентира, че 24 май е същинският български празник, а не 3март на който сме получили нещо, което по-скоро е нещо пропагандно. Той напомни, че Санстефанския контракт не истински контракт, а прелиминарен контракт, която Русия след това нарушава.
 
" Тъжно е, че в България по-скоро един човек с прякор " Трактора " има късмет да посредничи при основаването на държавно управление в сравнение с един някогашен президент с потвърдена известност и полезности ", съобщи Плевнелиев. Той акцентира, че страната ни заплаща тежка цена и сътрудниците от " Държавна сигурност " са на всички места. " Вина имат Иван Костов, както и Кирил Петков. Бойко Борисов също, тъй като разреши на Радев да стане президент с кандидатурата на Цецка Цачева. Ако бяха поели подадената от нас ръка, всички промени щяха да бъдат осъществени от тази коалиция. Плащаме тежка цена, че сътрудниците от Държавна сигурност са на всички места. Че имат проект за отклоняването ни от европейското развиване ".
 
И добави:
" Добро, неприятно - това държавно управление би трябвало да ни вкара в еврозоната. Друг късмет няма да има. Звънях на Петков и Борисов, с цел да се случи това, което се случи. Това държавно управление се случи в Народно събрание пред очите на хората с ясни цели, стратегия и поддръжка. Не го бутайте, до момента в който не влезем в еврозоната. Това ще бъде сериозна неточност ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР