Във ВСС постъпи второ предложение от членове на Прокурорската колегия

...
Във ВСС постъпи второ предложение от членове на Прокурорската колегия
Коментари Харесай

Във ВСС е внесено второ предложение за освобождаване на Иван Гешев

Във Висш съдебен съвет постъпи второ предложение от членове на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет за освобождение от служба на Иван Гешев - основен прокурор на Република България.

На 22 май 2023 година в деловодството на Висшия правосъден съвет е подадено второ предложение от членове на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет за определяне на съображение за предварително освобождение на Иван Гешев от длъжността „ основен прокурор ". Посочват се дейности, които накърняват престижа на правосъдната власт - член 129, алинея 3, т. 5, предложение последно от Конституцията на Република България. Уточнява се, че той показва държание, което е в несъгласие с въведените стандарти в Кодекса за етично държание на българските магистрати, което е институционално обвързване за тях, както при практикуване на професионалната им активност, по този начин и в персоналния живот, оповестяват от Висшия правосъден съвет.

Предлага се Пленумът на Висш съдебен съвет да предложи на Президента на Република България предварителното освобождение на Иван Гешев от длъжността „ основен прокурор ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР