Във всички времена студентите, и по света, и в България,

...
Във всички времена студентите, и по света, и в България,
Коментари Харесай

Румен Радев призова българските студенти да променят радикално моралния климат в родината

Във всички времена студентите, и по света, и в България, са съвестта на нацията. Днес младите българи са малко. Затова вие сте призвани, вие ще би трябвало да измененията коренно моралния климат в родината, ще би трябвало да изметете незнанието от публичния живот. Това съобщи президентът Румен Радев в Аулата на Софийския университет „ Св. Климент Охридски ", където даде начало на академичната 2017/2018 образователна година във висшето учебно заведение.

Държавният глава прикани юристите и публицистите да не се помиряват с несправедливостта, корупцията и шайките, с копойския нрав, феодализма, лицемерието и покварата, които раждат ежедневна невъзможност. „ Тази невъзможност прокуди стотици хиляди млади българи като вас надалеч от родината ", акцентира Румен Радев.

По думите на президента в тежките години на прехода мнозина взеха несправедливостта за наша национална участ и е време младите българи да одобряват за своя поколенческа задача отхвърлянето на фатализма и одобряването и отстояването на справедливостта. „ От това зависи и личното ви бъдеще. А от вас зависи бъдещето на България ", безапелационен беше президентът.

Румен Радев съобщи също по този начин, че конформизмът не е път към щастието и прикани българските студенти да преследват фантазиите си. „ Бъдете сериозни и непримирими, когато става въпрос за полезности и за родно място. Знайте, че всяко потомство води своята борба за България. Тази, за демокрацията, беше задачата на вашите родители. Справедливото, морално и почтено общество е вашата задача. То е и моята фантазия за България ", акцентира още в изявлението си пред преподавателите и студентите президентът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР